Kinderen van groep 6 van OBS De Hofmaat portretteren ouderen bij Livio. Foto: Rob Weeber
Kinderen van groep 6 van OBS De Hofmaat portretteren ouderen bij Livio. Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Kinderen portretteren ouderen

NEEDE - 'Op stap met oma' was een landelijke activiteit van het Nationaal Ouderenfonds dat tot doel had ontmoetingen tussen jong en oud te organiseren en zo de verbondenheid van de ouderen met de maatschappij te bevorderen.

Door Rob Weeber

Inmiddels bestaat 'Op stap met oma" niet meer, maar de OBS De Hofmaat in Neede geeft samen met Livio al vijf jaar een geheel eigen invulling op lokaal niveau aan de activiteit. Zij zoeken de ouderen op en maken een portret van ze.

Afgelopen dinsdagochtend kwamen 17 leerlingen van groep zes naar Livio's Grand Café De Hofmaat voor hun ontmoeting met ouderen. Verspreid over verschillende tafels kregen ze hun potloden en begonnen met het maken van een portret van de ouderen tegenover hen. Leerkracht van groep zes Minette Korterink vindt het belangrijk dat de kinderen de ouderen ontmoeten. Normaal zien kinderen hun opa's en oma's, maar verder komen ze (te) weinig in contact met oudere mensen. Van te voren heeft ze de activiteit met de kinderen doorgesproken. Belangrijk is dat het er niet om gaat hoe mooi het portret is. Wat voorop staat is de ontmoeting, het gesprek en het plezier met de ouderen.

De bedoeling is dat alle tekeningen als een soort expositie zaterdag 4 november op De Hofmaat hangen. Daarna worden ze weer verzameld en mogelijk gebundeld.


Extra controles in Neede

NEEDE - Drie bestuurders zijn dinsdagochtend op de bon geslingerd in Neede. Ze werden betrapt tijdens een verkeerscontrole nabij de Rondweg.

In verband met de werkzaamheden aan de Rondweg in Neede worden extra verkeerscontroles gehouden, zo laat de politie weten. Tijdens de verkeerscontrole van dinsdagochtend overtraden drie bestuurders de regels. De automobilisten werden bekeurd voor snelheid, het overschrijden van de doorgetrokken streep en het negeren van een inrijverbod.

Bestuurders moeten de komende tijd in de omgeving van Neede rekening houden met meer controles. Volgens de politie zijn er meerdere meldingen gedaan van overlast.

Kinderen van groep 6 van OBS De Hofmaat portretteren ouderen bij Livio. Foto: Rob Weeber