Dana Winner is de grote naam op het affiche voor de negende editie van De Kolderhoeve Party, pal op de grens van Twente met de Achterhoek. Foto: PR
Dana Winner is de grote naam op het affiche voor de negende editie van De Kolderhoeve Party, pal op de grens van Twente met de Achterhoek. Foto: PR Foto:

Kolderhoeve spektakel uitgegroeid tot fenomeen

Met deejays op zaterdag en levensliederen en Schlagers op zondag

RIETMOLEN/HAAKSBERGEN - Het begon ooit omdat een aantal stamgasten van café Van Otten in Rietmolen zich beklaagde over de muziekkeuze tijdens de zomerfeesten in de regio. Waarop ze de handen ineen sloegen en zelf maar een feestje organiseerden. Intussen is de Kolderhoeve Party uitgegroeid tot een fenomeen. Met Dana Winner dit jaar als de grote naam op het affiche, maar ook Schlagerkönig Otto Lagerfett en op zaterdag Q Music en de Beatcrooks.

Zaterdag 18 en zondag 19 november wordt de negende editie gehouden bij manege De Kolderhoeve, die geografisch gezien onder Haaksbergen valt, maar exact op de grens van de Achterhoek met Twente ligt. "De kaartverkoop gaat boven verwachting. Als de voortekenen niet bedriegen, zijn we beide dagen uitverkocht", zegt Janny Rupert, uitbaatster van café Van Otten. "De mensen moeten dus niet te lang wachten want de kaartjes zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar."
Het was diezelfde Janny van Otten, die ooit de klagende stamgasten in actie te komen. Onder het motto: 'Organiseer dan zelf eens wat'. Wat de kroegtijgers prompt deden. "Toen ze er een paar jaar geleden mee ophielden, hebben mijn broer Gerco Thijsen en onze gezamenlijke kameraad Erik Vollenbroek het overgenomen."
Op zaterdagavond zijn er shows van Q Music met Het Foute Uur en is er een optreden van de Beatcrooks. Zondagmiddag vanaf 16.00 uur is het de beurt aan Dana Winner, een grote naam uit het genre van het levenslied. Aansluitend slingert Otto Lagerfett feestelijke Schlagers de manege in.
De laatste jaren zit De Kolderhoeve steevast gezellig vol. "Vorig jaar was het zaterdag helemaal uitverkocht en zondag hadden we nog slechts enkele kaartjes over. Voor de komende editie rekenen we wederom op een vol huis."
Zaterdag gaan om 21.00 uur de deuren open, zondag om 15.00 uur. Zie ook: www.cafevanotten.nl