Prins Jorn en Adjudant Ruud. Foto: Inge Grooters
Prins Jorn en Adjudant Ruud. Foto: Inge Grooters Foto:

Energievormen vastgelegd in RODE

Vervolg voorpagina

BERKELLAND - De beleidsnotitie wordt nu eerst 'vrij gegeven' voor inspraak. Inwoners, ondernemers, organisaties en andere belangstellenden kunnen aangeven wat ze er van vinden. Dat kan tot en met 5 december. Op 29 november is een inloopdag in het gemeentehuis waar geïnteresseerden van 9.30 tot 21.30 vragen kunnen stellen over de beleidsnotitie RODE. Alle reacties op de notitie worden dan vervolgens werkt en aangeboden aan de gemeenteraad.


Prins Jorn en Adjudant Ruud regeren bij Bacchus

EIBERGEN - Afgelopen vrijdag heeft onder feestelijk publieke belangstelling de ceremonie plaats gevonden in de residentie Café Holly's in Eibergen.

Alvorens de onthulling van het nieuwe prinsenpaar kon plaats vinden, is eerst op ludieke wijze afscheid genomen van het nog regerende paar.
Onder toeziend oog van diverse aanwezige carnavalsverenigingen, poverige belangstellende en genodigden werd het nieuwe paar gepresenteerd.
Het nieuwe Prinsenpaar is weer een feit. Onder het motto 'I-j hebt Prinsen en Prinsen' zwaaien Prins Jorn en Adjudant Ruud het komende seizoen de scepter bij carnavalsvereniging Bacchus.


Noaberconcert

BELTRUM /VARSSEVELD - Muziekverenigingen Concordia uit Beltrum en Jubal uit Varsseveld verzorgen onder de naam 'Noaberconcerten' op zaterdag 11 en 18 november twee concerten die volledig in het teken staan van symfonische blaasmuziek. De Achterhoekse verenigingen Jubal en Concordia hebben veel met elkaar gemeen. Beide verenigingen zijn zeer actief in hun eigen omgeving, hebben veel leden en een zeer succesvol jeugdbeleid. De 'grote' harmonieorkesten van de verenigingen staan bovendien onder leiding van dezelfde dirigent, Henk-Jan Heijnen. De orkesten lijken dan ook op elkaar als twee buren. Voor beide orkesten was voor de zomer al duidelijk dat er in het najaar een programma met symfonische blaasmuziek zou worden verzorgd. Concordia gaat op 25 november op concours in de Hanzehof in Zutphen. Zij wilde graag voorafgaand aan het concours de werken in het eigen dorp ten gehore brengen (en zo het publiek alvast warm maken om ook naar het concours te komen luisteren). Jubal had na een voorjaar met meer 'lichte' muziek al langer enkele klassieke werken op de wensenlijst staan. Beide orkesten voeren tijdens het Noaberconcert drie werken uit. Concordia zal de werken uitvoeren die tijdens het concours ten gehore worden gebracht. Dit zijn achtereenvolgens 'Rise of the Firebird' van Steven Reineke, 'Elements of Nature' van Hermann Pallhuber en 'Sequences for Band' van Carlos Pellicer. Jubal voert achtereenvolgens 'October' van Eric Whitacre, 'Symphony nr. 16' van Christiaan Janssen en 'Mosaici Bizantini' van Franco Cesarini uit. Meer informatie over het gehele programma is te vinden op de websites van de verenigingen en op Facebook. De concerten vinden plaats op de volgende momenten: zaterdag 11 november in de sporthal de Sonders in Beltrum om 20.00 uur (entree vrije gift) en zaterdag 18 november in de Grote Kerk in Varsseveld om 20.00 uur (entree € 7,50). De optredens van de beide verenigingen duren naar verwachting ieder zo'n 40 minuten. Tussen de optredens van de orkesten is bij beide concerten een pauze.