Roma zang-concert met Ida Kelarova. Foto: supermusic.cz
Roma zang-concert met Ida Kelarova. Foto: supermusic.cz Foto:

Ida Kelarova zingt op Hof van Moeder Aarde

NEEDE - Ida Kelarova is van 10 tot en met 12 november op het Hof van Moeder Aarde in Neede. Ida Kelarova is een charismatische Roma-, Soul- en Jazz-zangeres uit Tsjechiƫ, die haar publiek fascineert met haar sterke, diep resonerende stem. Op Hof van Moeder Aarde geeft ze een 3-daagse workshop, waarin ze mensen kennis laat maken met de bevrijdende en helende kracht van Roma zang. Op zondag 12 november geeft een koor van deelnemers aan haar workshop een gratis toegankelijk concert.

Ida Kelarova is een internationaal gerespecteerde zangeres, muzikante, koordirigente, componiste en producente. Als dochter van een blanke moeder en Roma-vader is ze bovendien een vurig voorvechtster van de emancipatie en integratie van Roma's in Tsjechiƫ. Haar gave om alle emoties in haar stem te vertolken is alom bekend. Met haar stem raakt ze iedereen, ook diegenen die geen Roma-teksten begrijpen. De muziek van de Roma is er volgens Kelarova bijzonder geschikt voor. "De Roma leven recht vanuit hun hart. Dat is waarom hun muziek, hun creaties, ook weer recht in ons hart binnenkomen. Veel mensen voelen zich erdoor aangetrokken, want zij voelen dat deze wereld en het hele systeem ons dwingt ons af te sluiten van ons hart, waardoor wij ons niet meer verbonden voelen. Het is denk ik de kracht van de Roma, dat zij nog steeds zo zeer verbonden zijn met hun gevoelens."
Het concert van het koor onder leiding van Ida Kelarova begint om 13.00 uur. Vanaf 12.45 uur staat de deur open. Hof van Moeder Aarde (voorheen Camping D'n Eversman) is gelegen aan de Bliksteeg 1 in Neede. Meer informatie over de workshop is te verkrijgen bij organisator Janina Stoperka via zangwerkplaats@outlook.de.