Angelique Krüger eerder dit jaar, toen ze Edmund Heutinck verraste met de nominatie 'Dorpshuis van het jaar.' Foto: PR De Wanne
Angelique Krüger eerder dit jaar, toen ze Edmund Heutinck verraste met de nominatie 'Dorpshuis van het jaar.' Foto: PR De Wanne Foto:

De Wanne in race voor 'Dorpshuis van het jaar'

BELTRUM- In het kader van de nominatie van 'Dorpshuis van het jaar' breekt er een spannende week aan voor Beltrum. Donderdag 9 november komt Angelique Krüger, presentatrice van Omroep Gelderland een dagje meelopen om zo de activiteiten binnen Kulturhus de Wanne in beeld te brengen. Angelique zal met verschillende bezoekers, deelnemers, inwoners die ze in het kulturhus, op de markt, op straat of in de Hassinkhof treft een praatje maken.

Jong en oud samen
In Kulturhus de Wanne gaan deze dag de voetjes van de vloer met volksdansen, houdt meldpunt Beltrum spreekuur, belegt Werkgroep Toerisme een vergadering, is voor de schoolkinderen en dorpsbewoners de dorpsböke geopend, ontmoeten de jongeren van de Sterrenboog en de ouderen van Marga Klompè elkaar in de Hassinkhof tijdens het Dialectcafè. Kortom donderdag is er volop reuring in Beltrum waarmee men de kracht van het Kulturhus wil laten zien, doormiddel van betrokken deelnemers en vrijwilligers. De mogelijkheden van meerdere gebouwen worden door de inzet van Kulturhusbeheerder Edmund Heutinck, vele vrijwilligers en de samenwerking tussen de Kulturhuspartners (Marga Klompè, kerk, school, SVB) met al hun talenten, creativiteit, diversiteit en grote dosis humor samen met elkaar verbonden.

Stemmen
Er is een mogelijkheid om te stemmen op het dorpshuis dat het meeste aanspreekt. Stemmen op Kulturhus de Wanne kan www.dorpshuisvanhetjaar.nl . Op 21 november is de uitzending over Kulturhus de Wanne te zien op Omroep Gelderland. De grote finale met een prijsuitreiking in het provinciehuis te Arnhem vindt plaats op 9 december. Meer info: kulturhusbeltrum.nl, Facebook: kulturhusbeltrum