Gerard Hilhorst. Foto: PR
Gerard Hilhorst. Foto: PR Foto:

Kandidatenlijst CDA Berkelland bekend

BERKELLAND - De kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 van het CDA Berkelland is tijdens de ledenvergadering op woensdag 22 november 2017 bij zaal Dute in Beltrum vastgesteld en bestaat uit 20 personen. Bij de eerste zeven kandidaten zijn vier nieuwkomers en in de top zeven staan drie vrouwen en vier mannen. Alle kernen zijn vertegenwoordigd.

Op nummer 1 staat de al in juni gekozen lijsttrekker Gerard Hilhorst (Gelselaar). Wethouder Patricia Hoytink (Ruurlo) staat op 2 en raadslid Marjan Bolster (Eibergen) op 3. Nieuwkomers zijn op 4 Theo Helmers (Beltrum), 5 Maikel van der Neut (Neede), 6 Martine Tenhagen (Rietmolen), 7 Frank Jonk (Borculo), 8 Willy Erinkveld (Geesteren), 11. Marco Arink (Beltrum), 12 Rebecca Meijerink (Haarlo) en op 13. Bert Koens (Eibergen).

De zittende raadsleden Wim de Ruiter (Neede) en Stefan Bos (Rekken) nemen de plekken 9 en 10 in. Van de huidige raadsleden keren Martin Bouwmeesters (Beltrum), Dinant Rohaan (Neede) en Patriek Piepers (Rietmolen) niet terug in de raad, zij hebben zich niet opnieuw kandidaat gesteld.


Wim Klein Willink
lijsttrekker VVD

BERKELLAND - Wim Klein Willink is de lijsttrekker van de VVD Berkelland voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Het politieke virus is al lang aanwezig; mijn vader is actief geweest als raadslid en wethouder voor de VVD. De laatste tijd begon het steeds meer te kriebelen vandaar mijn kandidaatstelling." De kandidatenlijst voor VVD Berkelland is dinsdagavond vastgesteld in de algemene ledenvergadering. De lijst bestaat uit 27 personen met als lijstduwer: VVD Gedeputeerde Jan Markink.


Laatste fase aanpassing N18 bij Lichtenvoorde

N18 afgesloten van vrijdag 1 december 19.00 tot zondag 3 december 09.00 uur

LICHTENVOORDE - Aannemer BAM is in opdracht van Rijkswaterstaat bezig met de laatste fase aanpassingen van de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde-Zuid.

Onderdeel van deze werkzaamheden is het aanpassen van de kruising bij Lichtenvoorde-Zuid. Vanwege de aanleg van kruising is de N18 ter hoogte van de Lichtenvoorde-Zuid/Varsseveldseweg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer op en naar de N18 moet rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

De werkzaamheden starten op vrijdag 1 december 19.00 uur en duren tot zondagochtend 3 december 09.00 uur. Op zondagochtend is de reconstructie van het kruispunt Lichtenvoorde-Zuid klaar en zijn de nieuwe verkeerslichten in gebruik.

Omleidingsroutes
Gele borden geven ter plaatse informatie over de omleidingsroutes. Omleidingsroutes zijn ook te vinden op www.bambouwtN18.nl. De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Wie vragen heeft over de werkzaamheden, kan kijken op www.bambouwtN18.nl, of bellen met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of kijken op www.rijkswaterstaat.nl.


Kranenburgse kerstfair op zondag 10 december

KRANENBURG - Op zondag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur houdt het Kranenburgs Belang haar jaarlijkse kerstfair op het terrein voor het klooster en het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101.

Tijdens de kerstfair zijn diverse kraampjes te vinden met handgemaakte sieraden, ansichtkaarten, kerststukken, tassen, sjaals, keramiek en nog veel meer. Voor de inwendige mens zijn er onder andere bonbons, soep en broodjes.

Warmend aan een van de vuurkorven kan men bovendien genieten van warme chocolademelk of glühwein. Verder is er kerstmuziek, zullen midwinterhoornblazers van zich laten horen en brengt het koor 'Schouder aan Schouder' uit Ruurlo van 14.00 tot 16.00 uur kerstliederen ter gehore. Ook kun je een bezoek brengen aan het Heiligenbeeldenmuseum dat open is met een nieuwe tentoonstelling van kerststallen.

Kerstwandeling
Wie wat beweging wil, kan meedoen aan de kerstwandeling.

De route is ongeveer 12 kilometer lang, met een pauze en versnapering onderweg. Starten kan tussen 13.00 uur en 14.00 uur bij de kraam van Kranenburgs Belang.