Harmonicamiddag in Olde Mölle

NEEDE - In het café restaurant de Olde Mölle aan de Diepenheimseweg 21 in Neede wordt op zondag 10 december een harmonicamiddag gehouden. Aanvang is 13.00 uur en de middag duurt tot 17.00 uur.

Entree bezoekers bedraagt 3 euro , inclusief een lot voor de verloting. Harmonicaspelers hebben vrije toegang. Er is ook een open podium, voor zowel muziek uit de Alpenlanden als ook voor de liefhebbers van de gewone Nederlandstalige meezingers.


Bestuur VV Lochuizen kookt voor Lochuizen

NEEDE/LOCHUIZEN - Het bestuur van VV Lochuizen steekt op 8 december de handen uit de mouwen. Deze groep actieve bestuursleden gaat koken voor de leden van de bij het Noaberhoes aangesloten verenigingen en stichtingen en voor buurtgenoten uit Lochuizen.

"Wij koken een paar heerlijke stamppotten met daarbij rookworst, spekjes en spareribs. Een lekkere klassieke maaltijd voor in herfst", aldus voorzitter Bat ter Haar van VV Lochuizen, de grootste vereniging aangesloten bij het Noaberhoes.
Het Noaberett'n begint om 18.00 uur.

De kosten bedragen 9 euro, inclusief een drankje. Wie er bij wil zijn, kan zich opgeven voor 6 december bij Bat ter Haar tel. 0545 – 296449 (na 18.00 uur). Het Noaberhoes is te vinden aan de Diepenheimseweg 32a in Neede.


Uitslagen van loterij
handwerkclub Bijenkorf

NEEDE - Tijdens de verkoopochtend van de handwerkclub De Bijenkorf Neede zijn op de volgende lotnummers in de prijzen gevallen: Roze : 6, 9, 24, 32, 39, 94, 128, 230, 232, 434, 438, 445, 455, 460, 472, 473. Geel : 404, 503, 514, 548, 560, 563, 566, 571, 576, 590, 663, 828, 865, 871, 873, 881. De gewonnen prijzen kunnen worden opgehaald op 5 december en 12 december tussen 9.00 uur en 11.00 uur in Gebouw Diekgraven (achter de Grote Kerk). De dames bedanken iedereen de me heeft gewerkt aan de succesvolle ochtend.


Volkskerstzang Op weg naar Kerst in Grote Kerk

NEEDE - Op zaterdagavond 9 december is er in de Grote Kerk in Neede vanaf 19.30 uur een volkskerstzang Op weg naar Kerst.

Met medewerking van Sietse en Anke Los – solozang. Piano: Joanne van Keulen. Gerrit Ebbekink op orgel, Nicolien Ebbekink op trompet. Meditatie: Fokje Markerink – van Keulen, Midwinterhoornblazers, Werkgroep volkskerstzang

Collecte aan de uitgang. Er is een Kerstpakkettenactie.


IJsbaan Neede wordt winterklaar gemaakt

Vervolg voorpagina

NEEDE - De jongeren zijn in opleiding voor een groen beroep en konden zo hun zaagdiploma behalen. Deze werd vrijdagmiddag uitgereikt door wethouder Han Boer van economische zaken.

Maar niet alleen het AOC is betrokken, ook MaxX Onderwijs uit Neede. Zij helpen volgende week met het opruimen van het gezaagde hout. Zo vallen alle werkzaamheden onder de noemer educatie en is er een win win situatie voor alle partijen ontstaan. De vrijwilligers van de NIJC zijn al op leeftijd en rooien van bomen is zwaar werk.

De jongeren daarentegen moeten hun leerstof in de praktijk oefenen en daar is het buitengebied ideaal voor. Hier kan gerust een boom vallen, mits natuurlijk doordacht doorgezaagd. Als alles opgeruimd is en de winter voorbij, dan kan, afhankelijk van de vorstperiode, richting maart de nieuwe aanplant starten, geadviseerd door ecoloog Jan-Luc van Eijk van de gemeente Berkelland en Robert Boevink van VAN Berkel & Slinge. Ook bij de aanplant van Elzen zijn leerlingen van het AOC aanwezig.

NIJC is een bijzonder innovatieve club met heel veel kennis van ijs en heeft een toe- en afwateringssysteem bedacht waarmee het waterpeil op slimme wijze op niveau wordt gehouden zonder dat er teveel stroming ontstaat. Naar eigen zeggen is de club daar uniek in.

Of, zoals Bennie Hogemans het zo treffend uitdrukte, 'wij kunnen het ijs van Heerenveen namaken, maar zijn alleen afhankelijker van het weer'.