Wethouder Han Boer reikt de zaagdiploma's aan de AOC Almelo leerlingen uit. Foto: Rob Weeber
Wethouder Han Boer reikt de zaagdiploma's aan de AOC Almelo leerlingen uit. Foto: Rob Weeber Foto:

IJsbaan Neede winterklaar gemaakt

NEEDE - Het water staat startklaar en zal op 2 december de grasbaan mogen oplopen. Wie afgelopen vrijdag de Needse IJsclub (NIJC) betrad, zag een mooi herfstachtig tafereel. Overal kleuren de bomen nog rondom de ovaal en op de grasbodem bloeien zelfs nog koekoeksbloemen. Toch klonk links en rechts het scheurende geluid van de vele motorzagen die aan het werk waren. Alle dennenbomen aan de kant van het oude zwembad namelijk werden gerooid door leerlingen van het AOC Almelo. Volgens Bennie Hogemans en Ab Boschman, bestuursleden van de NIJC, moest dit gebeuren om de kwaliteit van het ijs te kunnen verbeteren.

Door Rob Weeber

De NIJC is al een paar jaar bezig met groot onderhoud aan de ijsbaan. Vorig jaar werd het talud verbreed rondom de baan. Daardoor kan de sneeuw makkelijker van de baan worden geveegd en blijft het ook op het talud liggen. Sneeuw immers verhindert de doorgroei van ijs en vermindert de kwaliteit ervan. Maar het iets inkrimpen van het ijsbaanoppervlak met de aanleg van een bredere plasberm had ook tot gevolg dat de baan overal even dik kon aanvriezen. Er was echter nog een plek die steeds achterbleef, de zijde langs het zwembad. De aanwezige dennenbomen blijven het hele jaar groen en daardoor blijft de warmte onder de takken hangen. Deze warmte heeft een negatieve invloed op de koude die de ijsbaan daar nodig heeft. Evert Jan Hamer, contactpersoon voor Neede, hielp met de oplossing voor het werk. Na contact met het AOC Borculo, werd het AOC Almelo bereid gevonden om de klus op te pakken.

Lees verder op pagina 9

Bjarne Grootherder twee maal eerste

REKKEN - Afgelopen zaterdag was er weer een winterdressuur wedstrijd in Haasbergen. Bjarne Grootherder met Pandour van de Molenruiters uit Rekken heeft daar aan meegedaan en heeft bij de eerste proef in de klasse L2 met 194 punten een eerste prijs behaald. En in de tweede proef klasse L2 met 190 punten mocht hij ook de eerste prijs mee naar huis nemen.