Zonnebloem Neede zoekt bestuursleden

NEEDE - Vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem streeft ernaar dat mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. De Zonnebloem afdeling Neede organiseert veel activiteiten voor deze doelgroep. Een grote groep vrijwilligers helpen bij de activiteiten van de Zonnebloem.

Deze grote groep vrijwilligers moet aangestuurd worden door een voltallig bestuur. De Zonnebloem is op zoek naar een penningmeester, met daarnaast een algemeen bestuurslid. Informatie: Gerrie Abbink 0545-293949 of bij Gerrie Wennink 0545-291839. Alle vrijwilligers zijn welkom.


Ledenvergadering
Gemeenschapsraad

NEEDE - Woensdagavond hield de Gemeenschapsraad Neede (GRN) haar uitgestelde ALV. De GRN is destijds opgericht om de stem van Neede blijvend te laten horen na de fusie tot Berkelland. Er is veel te doen in en om Neede, wat wel bleek uit de lijst van activiteiten over 2016 waarmee de GRN zich heeft bemoeit.

Door Rob Weeber

De GRN heeft een intensievere samenwerking met diverse partijen gezocht, zoals de Ondernemersvereniging Neede (OVN) en de nieuwe contactfunctionaris Evert Jan Hamer. De samenwerking verloopt inmiddels ook via de task force, de groep die onderzoekt wat het beste, toekomstige scenario voor de Oudestraat in Neede is. Algemeen is er bezwaar tegen de leegstand en de gevaarlijke verkeerssituatie in de Oudestraat. Teveel verschillende groepen verkeersdeelnemers moeten door een te smalle corridor, wat gevaarlijke situaties oplevert. Verder is er succesvol bemiddeld met de provincie voor een oplossing voor het gewraakte geluidsscherm bij de Largas (N315/Haaksbergseweg). Kritiek is er op de gemeente met betrekking tot het bidbook voor de Hessenboerderij de Meijer. De eisen voor gebruik zijn dusdanig hoog dat iedere potentiële koper afhaakt. Inmiddels is het bidbook 15 keer opgevraagd. De GRN zou liever zien dat eerst de wensen van potentiële kopers worden geïnventariseerd en vervolgens worden meegenomen bij het opstellen van het bidbook. Huisvesting is eveneens een kwestie waarover de GRN zich druk en boos maakt. Het college verschuilt zich achter de aanwijzing tot krimpgebied en neemt een te afwachtende rol aan. Daarnaast is het lastig om met het college in gesprek te komen over dit onderwerp. Er is volgens de GRN voldoende vraag naar betaalbare woningen, met name ook door jongeren, en verder is er een toenemende vraag vanuit buiten Neede naar woonruimte als gevolg van de nieuwe N18. Andere zaken die regelmatig de aandacht behoefden waren het groenonderhoud en de situatie op het busplein.
Er wordt ook financieel bijgedragen aan diverse projecten in Neede, zoals het nieuwe survivalparcours op de Needse Berg, de uitkijktoren en het Natuurpark Kronenkamp. Daarnaast is geïnvesteerd in een nieuwe, eigen website en heeft men plannen voor een nieuw op te zetten community site. Dat alles maakt het lidmaatschap van de GRN allerminst tot een saaie bedoeling. Men komt dan ook graag in contact met nieuwe (bestuurs)leden. Woensdagavond trad penningmeester Henk Oudelaar af. Als opvolger werd Menno van der Werff benoemd. Voor meer informatie: gemeenschapsraadneede.nl.


Kerstbijeenkomst KBO en PCOB Neede

NEEDE - Op dinsdag 12 december vanaf 14.00 uur houden de seniorenorganisaties KBO en PCOB Neede samen een kerstbijeenkomst. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Voor de pauze heeft een speciale kerstwerkgroep een kerstprogramma samengesteld met samenzang, declamatie en het kerstverhaal.

Na de pauze volgt een kerstpresentatie van 60 minuten, verzorgt door Jan Geerdink uit Hengelo. Het is een 3-D presentatie met begeleidende muziek. De aanwezigen ervaren de presentatie alsof men zelf in de getoonde beelden zit.
Deze kerstbijeenkomst wordt gehouden in gebouw Diekgraven, achter de grote kerk. Bezoekers dienen zich vooraf op te geven bij de secretariaten van de KBO en PCOB. Dit is noodzakelijk voor een passende opstelling van de stoelen in verband met de presentatie. In de eigen nieuwsbrieven stond hierover al informatie.


Kerstmarkt op Assink voor Kans voor een Kind

NEEDE - Dinsdag 19 december is er een kerstmarkt op het Assink aan de Parallelweg in Neede. Hier verkopen mensen hun producten. Ookk de leerlingen van het Assink Lyceum staan op de markt.Zij verkopen kaarsen. Deze kaarsen zijn handgemaakt en zorgen voor een gezellige sfeer. Dit geld gaat naar een goed doel: 'Kans voor een Kind' Iedereen is welkom van 16.30 uur tot 20.30 uur.