Op deze parkeerplaats heeft AR Feuerwerk een verkooppunt. Foto: PR
Op deze parkeerplaats heeft AR Feuerwerk een verkooppunt. Foto: PR Foto:

Alzheimer Café over muziek bij dementie

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie.

Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt of bezighoudt. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 12 december, in Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Het thema van deze maand is: Muziek en dementie, een gouden greep. Muziek beïnvloedt de stemming, niet alleen van iemand met dementie. Het is ook een manier om contact te (blijven) houden. Muziektherapeute Lizzy Dinghs vertelt en zingt.
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411


Vuurwerkdemonstratie AR-Feuerwerk

GROENLO/VREDEN - Het assortiment van AR-Feuerwerk bestaat uit mooi, veilig en betaalbaar vuurwerk. Ook dit jaar heeft AR-Feuerwerk weer twee verkooppunten. Het bekende 'groene keetje'schuin tegenover Hollandmarkt Ter Huurne en in Zwillbrock (Vreden/Groenlo) op de parkeerplaats naast Hotel Kloppendiek.

Voor zowel kinderen als volwassen kunnen liefhebbers van vuurwerk goed terecht bij AR-Feuerwerk. Elk jaar is er een grote vuurwerkdemonstratie op de parkeerplaats van Ter Huurne in Buurse. Hierbij wordt een lijst van de afgestoken artikelen uitgedeeld. De vuurwerkdemonstratie is dit jaar op 17 december vanaf 18.00 uur. Het spektakel wordt gehouden in samenwerking met MJM Firework Events en K.Equipment verzorgt de presentatie. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de demonstratie . UIteraard dis ook iedereen welkom bij één van de verkooppunten. Kijk voor acties en nieuwtjes op de Facebookpagina of website van www.AR-feuerwerk.com.


VIT zoekt vrijwillige

coördinator

BERKELLAND - VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Eén belangrijke vorm van ondersteuning is de inzet van een vrijwilliger zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. De taak van de vrijwilliger is vooral gericht op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten. De vrijwilliger is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. Voor de ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers in Berkelland zoekt VIT twee enthousiaste vrijwillige coördinatoren die dit willen oppakken.

Als vrijwillige coördinator regelt en voert men intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en doet men de matching. De coördinator biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met de andere vrijwillige coördinator en wordt daarbij begeleid en ondersteunt door een medewerker van VIT. Natuurlijk wordt men ook goed voorbereid op de taak.
Bent u een aantal uren per week beschikbaar voor dit werk en woont u in de gemeente Berkelland? Kunt u goed met mensen omgaan? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u!
Wat krijgt u ervoor terug? Waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe 'vrijwillige' collega's, mooie ervaringen én men leert nieuwe dingen. Naast collegiale en professionele ondersteuning kan men met regelmaat deelnemen aan onze gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden de onkosten vergoed. Wie meer wil weten kan contact opnemen met de coördinator van VIT, Hendrika Wubben. Ook als men geïnteresseerd is in het reguliere vrijwilligerswerk. Op dit moment zoekt VIT-hulp vrijwilligers die anderen gezelschap willen houden of er op uit willen gaan met een cliënt. VIT-hulp is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur op tel. (0544) 82 00 00 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.