Kerk geopend tijdens kerstmarkt Rekken

REKKEN - Tijdens de kerstmarkt op 10 december rond de Antonius aan de Lindevoort in Rekken, zal deze kerk de hele dag geopend zijn. Men kan hier even rustig zitten en een kaarsje aansteken. Om 10.00 uur is er een oecumenische midwinterviering. Er is informatie van de voedselbank en iedereen kan houdbare levensmiddelen en toiletartikelen inleveren. Er is een stand van Amnesty en men kan een brief ondertekenen voor een gevangene. Dan is er nog informatie op kerkelijk gebied. Rond 12.00 uur, 12.30 uur en 14.30 uur zal er een muzikaal optreden zijn en spelen Nienke Filippelli, Leo v.d. Luyt en Henk Sieben Ierse volksmelodieën.


Leo Morren lijsttrekker GroenLinks Berkelland

BERKELLAND - De leden van GroenLinks Berkelland hebben Leo Morren als nieuwe lijsttrekker gekozen. Hij kreeg op de ledenvergadering de steun van alle aanwezigen. Ook hebben de leden het verkiezingsprogramma 2018 – 2022 vastgesteld.

Op zaterdag 16 december wordt de hele kandidatenlijst vastgesteld op een bijeenkomst aan de Weemhof 5 in Borculo. Die bijeenkomst begint om 15.30 uur.
Van de huidige fractie is Stefan Nijhuis, na elf jaar, niet meer als raadslid beschikbaar. Dit door verandering van werkkring. Paul Knuvers doet na twee periodes als raadslid een stap terug. Dit geeft ruimte voor vernieuwing en verjonging van de toekomstige fractie. Leo is 50 jaar. Hij woont met zijn vrouw nu al 19 jaar in Borculo. Ze hebben 2 kinderen. Leo werkt als trainer bij het UWV in de Achterhoek. Afgelopen jaar is Leo actief geworden binnen de steunfractie. Sinds een half jaar is hij burgercommissielid bij GroenLinks.


Vrijwilligers gezocht kleinschalig wonen Livio

EIBERGEN - Op de Livio locaties voor kleinschalig wonen aan de Willem Sluyterstraat wonen cliënten met dementie. Voor het begeleiden bij diverse activiteiten worden vrijwilligers gezocht.

In de woonvorm heeft iedere cliënt zijn eigen appartement, overdag verblijft men veelal in de gezamenlijke huiskamer waar diverse activiteiten worden aangeboden zoals het lezen van de krant, spelletjes, koken, wandelen, boodschappen halen maar ook begeleiding bij de broodmaaltijd. Daarnaast worden er in de periode van Pasen, het voorjaar, Sinterklaas verschillende extra activiteiten georganiseerd. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Anneke Bollen, vrijwilligers coördinator Livio. Telefoon 053-4602664.