Hulp bij ingewikkelde formulieren invullen

BERKELLAND - Berkelland is overeengekomen met Sensire dat Berkellanders ook in 2018 een beroep kunnen doen op hun sociaal raadslieden en vrijwilligers. Sensire coördineert deze groepen. Via de Voormelaarteams in Berkelland kunnen inwoners een beroep doen op de specifieke expertise van deze raadslieden en gespecialiseerde vrijwilligers.

Bijvoorbeeld bij het invullen van complexe formulieren, om de administratie op orde te krijgen, om schulden op een rijtje te zetten, belangrijke aanvragen te doen en bij wat er al niet mee voor ingewikkelds op iemands levenspad kan komen. Wethouder Marijke van Haaren onderstreept het belang van deze groepen met hun deskundigheid die goed aansluit op de behoefte van inwoners. Het gaat hier om praktische maatschappelijke hulp waarover op de website van Voormekaar staat: 'Iedereen heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat door ziekte, financiële problemen, eenzaamheid of overbelasting. (…) Dan kan een vrijwilliger hulp bieden. Door met zijn tweeën op een gelijkwaardige wijze te werken aan een oplossing.


Kerstkaarten knutselen

EIBERGEN - Op woensdag 6 december in de winkel (Eeks) weer een knutselmiddag voor kinderen. De kinderen kunnen dan vanaf 14.00 uur kerstkaarten komen maken. De middag duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. kosten zijn 4,50 per kind. Alle kinderen mogen vijf kaarten maken. Leuk om aan vriendjes of vriendinnetjes te sturen met de kerst.

Opgave kan telefonisch: 0545-286919 of per mail: info@eeksshop.nl.