Computerhulp voor senioren door PCOB

EIBERGEN - PCOB Eibergen verzorgt: Computerhulp voor senioren. De volgende cursus start dinsdagmiddag 9 januari, in de Huve, Grotestraat 52 Eibergen. Steeds meer senioren raken geïnteresseerd in de computer en internet en willen daarom om kunnen gaan met een laptop, tablet, of iPad. Daarnaast is internet een uitkomst om op een gemakkelijke manier contact te maken met familie (kleinkinderen) en zorgorganisaties.

Al vijf jaar begeleiden leden van de PCOB Eibergen ouderen hierbij. Deelnemers kunnen aangeven wat ze willen leren en zelf hun eigen tablet of laptop meenemen. Maar er zijn ook voldoende laptops aanwezig die gebruikt kunnen worden. Bedoeling is dat iedere deelnemer een eigen begeleider heeft. De cursus bestaat uit zes lessen en is geschikt voor beginners en gevorderden.
Met twee groepen van hooguit zes deelnemers. Elke les duurt anderhalf uur. Van deelnemers wordt een bijdrage van 5 euro per keer gevraagd. Voor informatie en opgave kan men contact opnemen met: Corry Moolenaar tel. 0545-476296 of eibergenpcob@gmail.com.


Kerstfestijn, óók in de Oude Mattheüs

EIBERGEN - Dat de kerk midden in de samenleving staat en wil meedoen wordt zichtbaar op 9 december als het kerstfestijn in Eibergen plaatsvindt. De Oude Mattheüs in het centrum van het dorp is van 16.00 uur tot 21.00 uur open en ook daar vinden allerlei activiteiten plaats. Normaal is dat men op de kerstmarkt van alles kan kopen, in de Oude Mattheüs kan in die periode juist ook van alles gebracht worden.

Een overzicht van alle activiteiten: Het is mogelijk houdbare voedingsmiddelen en toiletartikelen in te leveren voor de Voedselbank. Kleding kan ingeleverd worden voor de Kledingbank. Warme chocolademelk en glühwein worden verkocht (opbrengst voor Voedselbank). Evenals koekjes/koeken/cake (opbrengst voor Voedselbank). Er is een stand van de Wereldwinkel aanwezig. Tussen 16.00 en 17.30 uur kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Tussen 19.20 en 19.35 uur en van 20.20 uur tot 20.35 uur geeft het Eibergs Mannenkoor een mini concert
Daarnaast is er een kleine tentoonstelling van kerststallen en iconen èn is de kerk al in kerstsfeer aangekleed. Gewoon rustig zitten en genieten van de sfeer en de omgeving kan dus zeker óók!
Bovendien kan iedereen al vanaf 10.00 uur meedoen aan de schrijfmarathon voor Amnesty International. Vanaf 19.00 uur is ook de Heilige Mattheus aan het Zwicklaarsplein geopend.


Kerstdansavond in Huve

EIBERGEN - De maandelijkse dansavond voor paren staat in het teken van de Kerst. Dit is een mooie gelegenheid om de feestkleding weer eens uit de kast te halen. Deze keer is kan er gedanst worden op 16 december. Als extra is er live keyboardmuziek in het juiste danstempo en een mooie Ballroom- en Latin demonstratie. Aanvang: 20.00 uur tot 23.30 uur. Locatie : Zalencentrum de Huve, Grotestraat 52 in Eibergen. Entree bedraagt 6 euro. Info tel. 0545-271721.


Kerstactiviteiten in de Meergaarden

EIBERGEN - In de aanloop naar de Kerst vinden er in Livio locatie de Meergaarden in Eibergen diverse activiteiten plaats die ook toegankelijk zijn voor iedereen uit Eibergen en omgeving.

Kerstmarkt
Op woensdag 13 december vindt er een kerstmarkt plaats die gratis toegankelijk is voor iedereen die alvast de sfeer van Kerst wil proeven en beleven.
Op deze sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud zijn onder andere kraampjes met diverse kerstartikelen waaronder kerststukjes, sierraden, spelletjes, diverse lekkernijen zoals kerstbrood en knieperkes. Muziek maakt de kerstsfeer compleet. Woensdag 13 december van 14.30 tot 17.00 uur, De Meergaarden, Willem Sluijterstraat 6 Eibergen

Kerstwandeling
Vanaf de Meergaarden zal op donderdag 14 december om 10.00 uur voor wandelliefhebbers een wandeltocht plaatsvinden. Tijdens de wandeling spelen midwinterhoorn blazers. De kosten zijn 1,50 euro per persoon.

Knieperkes bakken in de Hofmaat
Knieperkes zijn opgerolde dunne wafels, die gebakken worden met behulp van een wafelijzer. Het is in de Achterhoek al eeuwen traditie om rondom de jaarwisseling knieperkes te presenteren. In de Hofmaat in Neede worden ze op woensdag 13 december van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag 14 december van 9.00 tot 12.00 uur gebakken door vrijwilligers en bewoners van de Werf. De knieperkes zijn te koop voor € 2,00 per zakje

Voor verdere informatie over dit onderwerp kan contact opnemen met:Anneke Bollen, Sociaal Cultureel Werker de Meergaarden, Tel: 0900-9200