Vertegenwoordigers van Natuurpark Kronenkamp Neede, Wildbeheereenheid Winterswijk, G.A. van der Lugtschool Gelselaar en de Needse Pluimvee- en konijnenfokvereniging met de cheque en een bos bloemen. Foto: Richard Stegers
Vertegenwoordigers van Natuurpark Kronenkamp Neede, Wildbeheereenheid Winterswijk, G.A. van der Lugtschool Gelselaar en de Needse Pluimvee- en konijnenfokvereniging met de cheque en een bos bloemen. Foto: Richard Stegers Foto:

Financiële bijdragen vanuit 'de Brandkaste'

Geld voor lokale maatschappelijke projecten

NEEDE - Allemaal blije gezichten woensdagavond tijdens de ledenavond van OVM Onderlinge Verzekeringen. De betrokken verzekeraar beloonde verschillende lokale initiatieven met een financiƫle bijdrage. Vanuit 'de Brandkaste' werd er in totaal voor 10.000 euro uitgedeeld. Een van de ontvangers is Natuurpark Kronenkamp Neede: 2.500 euro. Ook de Needse Pluimvee- en konijnenfokvereniging kreeg een bijdrage: 1.000 euro.

Met het nieuw in het leven geroepen fonds wil OVM maatschappelijke projecten in het werkgebied een impuls geven. Jaarlijks wordt er een bedrag in 'de Brandkaste' gestort, afhankelijk van de jaarwinst en staat een bepaald onderwerp centraal. Deze keer ging het om 10.000 euro en was voor het thema veiligheid gekozen. Verenigingen of organisaties konden voor een plan of project een verzoek indienen om voor een geldbedrag in aanmerking te komen. De ledenraad beoordeelde de aanvragen. Tijdens de ledenavond bij Marveld Recreatie in Groenlo werden de 'cadeautjes' met grote tevredenheid in ontvangst genomen. De ontvangende partijen kunnen het geld goed gebruiken, zo werd wel duidelijk gezien de enthousiaste reacties. Op de goed bezochte bijeenkomst zorgde Irene Van der Aart voor een vermakelijk stuk cabaret. Verder gaven Noud Smit en Ine van Ruth-Middelwijk namens de directie een toelichting op de jaarcijfers en gingen ze dieper in op actuele ontwikkelingen. OVM is gehuisvest in Borculo en Winterswijk. Binnenkort zijn klanten ook welkom in een nieuw kantoor in Neede. Begin 2018 wordt een deel van het pand aan de Marktstraat betrokken. In Winterswijk verhuist de verzekeraar het komend jaar van het Beatrixpark naar het centrum. Momenteel is daar de verbouwing van het voormalige pand van Enning Makelaars in de Torenstraat in volle gang.

De bijdragen uit 'de Brandkaste' werden als volgt verdeeld: Natuurpark Kronenkamp Neede: 2.500 euro, Wildbeheereenheid (WBE) Winterswijk: 2.500 euro,- G.A. van der Lugtschool Gelselaar: 1500 euro, Needse Pluimvee- en konijnenfokvereniging 1000 euro, Erfgoed Gelselaar Ganzenweide 500 euro, Klootschietvereniging Klein Dochteren 500 euro, Haarhoes Noordijk 500 euro. Isidorusruiters uit St. Isidorushoeve 500 euro, Omnivereniging Socii uit Wichmond 500 euro.