Van links naar rechts: Ype Jongstra, Gerrit Laarman, Jan Krooshof en Henk Jan Garritsen van Garvo. Foto: PR
Van links naar rechts: Ype Jongstra, Gerrit Laarman, Jan Krooshof en Henk Jan Garritsen van Garvo. Foto: PR Foto:

Goede resultaten leden NPV op Oneto

NEEDE - Op de kleindierententoonsteling Oneto in Enschede behaalden enige leden van de NPV-Neede uitstekende resultaten.

De Hollandse Krielhaan van Jan Krooshof kraaide in drie keer een kwartier maar liefst 135 keer en werd daarmee winnaar van de hanenkraai wedstrijd. De Modern Engelse vechthoenhaan van Gerrit Laarman uit Ruurlo werd met 95 kraaien tweede en de Hollands hoen krielhaan van Ype Jongstra uit Bolsward derde met 79 kraaien.

De Alaska konijn van Jeroen Oonk is kampioen bij de jeugd geworden met predikaat Fraai. De Engelse kropper van Harry Kruize en de witte Hollandse kriel van Jan Krooshof kregen beide het predikaat Uitmuntend.


Prijzen voor Pasruiters

NEEDE - In Haaksbergen hebben Britt Tijhuis met Zippo en Boukje Mengerink met Camaro allebei een B dressuurproef gewonnen in de B categorie AB. Britt had 184 punten en Boukje 186,5 punten.

Harm Rexwinkel heeft met zijn paard Floor goede zaken gedaan in de seniorenwedstrijd en heeft het M springen gewonnen. Yvet Nijhof heeft een derde prijs gehaald met Kwint van Orchids in de L categorie DE bij een springwedstrijd in Balkbrug. Alle komen uit voor de Pasruiters uit Neede.

Britt en Boukje wonnen beiden. Foto: Mengerink