Genieten van Achterhoekse wijn en hertenvlees tijdens 'sfeerproeven'


GEESTEREN - Middenin de Achterhoekse natuur in het buitengebied van Geesteren ligt de ontvangstruimte van Wijnhoeve Kunneman. Speciaal voor het sfeerprooeven gelegenheid is de ruimte helemaal in kerstsfeer gebracht. Een sfeervolle ruimte waar een knapperend haardvuur zorgt voor een warm onthaal. Zeer geschikt om van lekkere Achterhoekse rode, rose en witte wijn te genieten.

In de ontvangstruimte houdt de Wijnhoeve samen met Hertenhoeve de Lavei (voorheen Hertenhouderij Geerligs) het jaarlijks terugkerend evenement 'sfeerproeven'. Op zondag 10 december van 12.00 tot 20.00 uur kunnen belangstellenden in ongedwongen setting ideeën opdoen voor het kerstdiner. Kok Thijs Rensink uit Geesteren bereidt live een aantal kleine gerechtjes met hertenvlees. Elk gerecht wordt geserveerd met een bijpassende Achterhoekse wijn.
Tijdens het bezoek kan men zich laten voorlichten door wijngaardenier Jan Zieverink en hertenhouder Ruud Geerligs. Zij kunnen alles vertellen over het reilen en zeilen in en om de wijngaard en op de hertenboerderij.
De hele dag er de mogelijkheid om wijn en hertenvlees te kopen voor thuis. Van alle gerechtjes is een recept verkrijgbaar.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd in de ontvangstruimte van Wijnhoeve Kunneman aan de Altena`s Dijk 5 in Geesteren op zondag 10 december van 12.00 tot 20.00 uur Toegang gratis.
Bij aankomst hoort men de geluiden van de Midwinterhoorn blazers uit Geesteren en word iedereen een glaasje Achterhoekse Gluwein aangeboden. Meer informatie staat op www.wijnhoevekunneman en op www.delavei.nl.


Diaconie verzamelt levensmiddelen uit kerstpakketten

RUURLO – In december krijgen veel mensen van hun werkgever of van een bedrijf waar men zaken mee doet een fraai pakket met (lekkere) verrassingen. Houd je dat zelf of geef je het weg aan iemand voor wie zo'n pakket geen luxe is, maar een unieke kans om ook eens iets bijzonders op tafel te zetten? Die vraag stelt de diaconie van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem aan alle ontvangers van een kerstpakket.

Wie besluit (een deel van) zijn kerstpakket beschikbaar te stellen aan de diaconie kan daarvoor terecht in de Dorpskerk op oudejaarsmiddag 31 december tussen 14.00 en 16.30 uur. Die middag zijn er meerdere activiteiten in de kerk. Dan worden de tekeningen van de plannen voor een ingrijpende herinrichting van de Dorpskerk gepresenteerd. Natuurlijk zijn er dan ook oliebollen en appelflappen. Op zaterdag 13 januari is er nog een keer gelegenheid om levensmiddelen bij de diaconie in te leveren tussen 10.00 en 11.00 uur in gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesweg 12 in Ruurlo.