Van Meegen periode kampioen kruisjassen

EIBERGEN - In café de Beuk te Eibergen werd het periodekampioenschap kruisjassen beslist. De zesde wedstrijd werd gewonnen door twee deelnemers en wel Harrie Exterkate en Johan Ziemerink beide met 4086 punten. De derde plaats was voor Ingrid Heubach met 4062 punten. Joop van Meegen werd vierde met 4036 punten en vijfde werd Appie Firing met 4029 punten.

Het periodekampioen dat ging over de eerste zes wedstrijden, waarvan de beste vier telden, werd gewonnen door Joop van Meegen met 15866 punten. Tweede werd Theo te Vogt met 15835 punten en derde werd Harrie Pasman met 15791 punten. Vierde werd Ingrid Heubach met 15726 punten en vijfde werd Jan Heutinck met 15692 punten.


Euphonia haalt laatste keer dit jaar papier op

EIBERGEN – Inwoners van Eibergen kunnen hun oud papier zaterdagochtend 16 december nog eenmaal dit jaar, aan de weg zetten. Leden en ondersteunende groeperingen van muziekvereniging Euphonia maken voor de laatste keer in 2017 vanaf 9.00 uur hun ronde om het gebundeld, of in dozen verzamelde papier op te halen. Euphonia bedankt iedereen voor de bijdrage aan het oud papier. De opbrengst is een belangrijke bron voor inkomsten voor de vereniging.


Kerstviering met zang en verhalen in De Huve

EIBERGEN - Het Eibergs Mannenkoor zingt bij de PCOB tijdens de kerstviering op woensdag 20 december. Dinie Ruesink zal een kerstverhaal vertellen en het Eibergs Mannenkoor zingt kerstliederen. Aanvang 14.30 uur in de Huve. Belangstellenden zijn hartelijk welkom. Entree voor niet leden 5 euro, inclusief thee/koffie en een glaasje.


Leden Kanarie- & Exotenvereniging in de prijzen

EIBERGEN - Leden van de Kanarie- & Exotenvereniging de Berkel Eibergen hebben mooie resultaten behaald op de onlangs gehouden kringwedstrijd in de Pickerhal in Eibergen.

Op de kringwedstrijd gehouden met de zusterverenigingen uit Apeldoorn, Ruurlo en Vorden heeft de Berkel het verenigingsklassement gewonnen met 934 punten. Vorden behaalde de tweede plaats met 925 punten. Dit klassement wordt bepaald door de beste tien vogels van minimaal drie inzenders per vereniging. Op deze wedstrijd zijn ongeveer 500 vogels ingezonden door liefhebbers aangesloten bij de kring.

Diverse leden van de Berkel behaalden eerste en tweede prijzen in de diverse categorieën: De mooiste vogel per hoofdgroep waren op één na voor leden van de Berkel, een voortreffelijk resultaat.

Winnaars van deze prijs: Kleurkanaries: H.J. Maatman: Zwart grijsvleugel rood mozaïek type 2 met 94 punten.
Postuurkanaries: E. te Nahuis: Fife Fancy donkerbont schimmel met 94 punten.
Tropen: H. van Waardenburg: Roodbuik indische nonpareil wildkleur met 93 punten. Europese cultuurvogels: P.A. de Klundert: Gekraagde roodstaartje met 94 punten. Hybrieden: M.P. Egberink: Magellaansijs x kanarie met 91 punten.

Parkieten: B. Achtereekte (Vorden): Turquoisineparkiet groen man met 93 punten.

Een aantal leden van de Berkel neemt ook deel aan de districtswedstrijd van district Gelderland in Huissen, waarna begin januari 2018 een aantal leden meedoen aan het Nederlands
kampioenschap van de NBvV te Zwolle (IJsselhallen).


Seniorenorkest geeft kerstconcert in Spieker

EIBERGEN - Het uit vijftig personen bestaande Seniorenorkest de Achterhoek onder leiding van Willem Loff, geeft op donderdag 21 december om 14.30 uur een gevarieerd kerstconcert in de foyer van het Spieker in Eibergen. Toegang is gratis

Er zullen bekende nationale en internationale kerstliederen ten gehore worden gebracht. T
evens zal het orkest enkele kerstliederen spelen waarvan de teksten uitgedeeld worden voor samenzang.
Verder nog, solisten vanuit het orkest: Saxofoon kwartet en midwinterhoornspeler