Vuurwerkshow voor sportclub Neede

NEEDE - Wormgoor Vuurwerk in Neede verkoopt dit jaar 50 jaar consumentenvuurwerk. Om dit te vieren geven ze op vrijdag 15 december een spetterende vuurwerkshow. Deze show is gratis toegankelijk voor iedereen uit Neede en omstreken.

De vuurwerkshow wordt gehouden op het terrein van Sportclub Neede, sportpark 't Haantje. Aan de show is een sponsoractie gekoppeld. Van al het bestelde en betaalde vuurwerk van deze avond gaat 10% naar de clubkas.
Iedere bezoeker van 16 jaar en ouder krijgt voor aanvang van de show, bij het betreden van het sportpark, een lot. Dit lot geeft kans op een tegoedbon voor vuurwerk te besteden op de verkoopdagen bij Wormgoor Vuurwerk.
De trekking vindt plaats na de show in de kantine van Sportclub Neede.

De aanvang van de show is 19.30 uur en het terrein is vanaf 19.00 geopend. Alleen de ingang aan de Kronenkamp is deze avond open.


Vmbo Neede organiseert Assink Event 4 X-mas

NEEDE – Vmbo-leerlingen op het Assink Lyceum aan de Parallelweg 9 in Neede houden op 19 december het 'Assink Event 4 X-mas'. Op deze kerstmarkt bieden leerlingen onder andere zelfgemaakte kerstdecoratie, etenswaren, ICT-spullen en diensten aan. De opbrengst van het event komt ten goede aan de Stichting Kans voor een kind. Het event is van 16.00 tot 20.00 uur.

Aan de Parallelweg zijn de leerlingen van de praktijkrichting Dienstverlening en Producten al een aantal weken enthousiast bezig met de voorbereidingen. Dit resulteert in een assortiment dat niet onderdoet voor een kerstmarkt georganiseerd door professionals. Van warme chocomelk tot fotoshoots, van karate- workshop tot handletteringkaarten. De algemene organisatie en promotie is in handen van leerlingen uit de theoretische leerweg (vmbo-t).

Het event sluit aan bij het onderwijsproject Run je toko, waarbij derdejaarsleerlingen in tweetallen een eigen bedrijf opstarten. Alle facetten van het ondernemen komen aan bod; het maken van een marketingplan, financieel plan en het voorbereiden van een bankgesprek. Na goedkeuring van het ondernemersplan verschaft het Assink lyceum de leerlingen een startkrediet. Eerder dit jaar haalden dezelfde leerlingen het nieuws door toeristische arrangementen te maken voor de regio Achterhoek en Twente.

Het event is gratis te bezoeken. Het is niet mogelijk te pinnen. Parkeren kan aan de voorzijde van het schoolgebouw.
Het goede doel is gekozen door de leerlingen zelf. Kans voor een Kind biedt aan kinderen die uit Twente die het verdienen de mogelijkheid hun wensen in vervulling te zien gaan.


Leer kerstverhalen
schrijven voor goed doel

NEEDE - De workshop Kerstverhalen schrijven start op woensdag 13 december. Slogan is 'Lees jij deze kerst jouw eigen kerstverhaal voor?' De workshop vindt plaats in het kerkgebouw aan de Blikweg in Neede.

Tijdens deze workshop leren cursisiten de basis van het korte verhaal en wat een kort verhaal tot een echt kerstverhaal maakt. En natuurlijk gaan deelnemers meteen aan de slag.

Aanmelden kan via een mail aan workshop@cursiva.nl. De workshop is gratis. Een donatie voor de Stichting Kerstactie Kerken Berkelland wordt op prijs gesteld.

Meer informatie op www.cursiva.nl/workshops.


Open Oudejaarsdrive bij Bridgeclub Neede

NEEDE - Bridgeclub Neede en Omstreken houdt op donderdag 28 december vanaf 19.30 uur een open oudejaarsdrive bij restaurant de Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. In het jubileumjaar wil de vereniging deze traditie graag in ere herstellen.

Deelnemers spelen 24 spellen in drie lijnen met maximaal 44 paren. De kosten voor deelname bedragen 10 euro per paar. Consumpties zijn voor eigen rekening. Voor iets lekkers bij de koffie wordt gezorgd. Er zijn leuke prijsjes beschikbaar.
Ook niet-leden zijn welkom om zich per paar aan te melden bij secretaris Janny van Til, K. Nieuwenhuizenstraat 10, in Neede, tel. 0545-292388, mailadres: jannyvantil@hotmail.com , o.v.v. Uw naam, NBB- nummer (alleen als men lid is van de NBB) en als men wil uitkomen in de A, B of C-lijn

Betaling op de bankrekening met IBAN-nummer NL93 RABO 0347 0113 22 t.n.v. Bridgeclub Neede en Omstreken onder vermelding van naam en oudejaarsdrive 2017.

Inschrijving is mogelijk tot donderdag 21 december 2017.