FOTO 1 De wagen van De Vikings wint. Foto Martijn Koolmees
FOTO 1 De wagen van De Vikings wint. Foto Martijn Koolmees Foto:

SEPTEMBER

Festunique
BELTRUM - Met hun creatie Peking Express pakt groep De Vikings de hoogste prijs van Festunique. De vakjury kende de tweede plek toe aan Losse Flodders met Pakjes-Ezel en plaatste De Klunt met 3D-2D op drie. Het publiek gaf Dynamite de meeste stemmen.

FOTO 1 De wagen van De Vikings wint. Foto Martijn Koolmees

Septemberfeest Borculo
BORCULO - Het septemberfeest was boven alles een feest van en door alle inwoners van Borculo. Mede dankzij Stichting Nationale Feest en Herdenkingsdagen en de helpende handen van 400 vrijwilligers kunnen de bewoners weer terugblikken op een geslaagd feest.

Kasteel koning op Septemberfeesten
RUURLO – Even leek het erop dat de 55ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten onder het motto 'Reurle Neugt Oe' de natste uit haar geschiedenis zou gaan worden. Maar dat viel uiteindelijk mee. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van het feest. Koning werd Harry Kasteel. De stratenprijs ging naar de Wildenborchseweg.

FOTO 2 De buurtbewoners van de Wildenborchseweg samen met directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws (eerste van rechts) en bestuursleden van Oranjevereniging Ruurlo. Foto Kees Avé

OKTOBER

Fietscrossbaan open
RUURLO - Burgemeester Joost van Oostrum opende zaterdag 30 september in de stromende regen de fietscrossbaan aan de Enkeerdlaan in Ruurlo. Al ruim jaar werd de baan gebruikt, maar de officiële opening liet even op zich wachten. De baan lag er piekfijn. Van Oostum knipte het lint door en reed vervolgens zelf ook een aantal rondjes om de baan te testen.

Touwtrekkers halen goud, zilver en brons op EK

Begroting sluitend
Geen bezuinigingen meer nodig het komende jaar. De begroting van Berkelland is sluitend en Stabiel.

Beltrum pakt tweede plek
BELTRUM - Beltrum heeft een tweede prijs gewonnen in de strijd om de Dorpsvernieuwingsprijs 2017. Witteveen won nipt.

Henk Temmink en Sabine Nieuwenhuis Koningspaar Dijkhoek

Lintje voor Harry Kasteel
RUURLO - Het is een markant en een bekende Ruurloër: Harry Kasteel of wel 'Harry van de Haane'. Zijn geboortewieg stond namelijk 75 jaar geleden aan de Stapeldijk bij café 't Haantje. Vandaar zijn bijnaam. Hij werd koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de maatschappij.

FOTO 3 Vol trots nam Harry Kasteel de Koninklijke Onderscheiding in ontvangst. Foto Jan Hendriksen

Feest in wijk De Berg
NEEDE - 124 woningen in de Needse wijk De Berg zijn in de afgelopen 12 jaar gesloopt. 142 woningen zijn gerenoveerd of kregen een grote onderhoudsbeurt. Voor de wijkbewoners is in de afgelopen periode veel gebeurd en dat ging niet zonder slag of stoot. Woningcorporatie ProWonen wil daarom de bewoners bedanken voor hun medewerking met een groot feest.

Stroet stopt als vice-voorzitter OVN
NEEDE - De Ondernemersvereniging Neede (OVN) zit tijdelijk zonder vicevoorzitter en werkgroepleider centrum als gevolg van het per direct opstappen van Marcel Stroet. Aanleiding voor zijn besluit is de commotie die is ontstaan onder collega-ondernemers omtrent zijn initiatief om onder en rond de oude bioscoop een markthal te vestigen.

Week van geluk in Ruurlo

Berkellands team wint NK Boerengolf
BERKELLAND - Team Melktap 1 heet de nationalet titel inde wacht gesleept.

NOVEMBER

Wetterhoun Melle Nederlands Kampioen
BORCULO - Lies Waanders uit Borculo is de eigenaresse van de bijzondere hond. Toen ze het diertje als pup uitzocht kon ze niet bedenken dat het een rashond van uitzonderlijk kwaliteit was. Melle's bouw en uitstraling vielen echter al snel op en toen later ook via de Raad van Beheer bleek dat hij de aanduiding HD-A kreeg met Norbergwaarde 40, ED vrij was en botafwijking 0 had, was zijn status snel gevestigd.

Prins Joost en adjudant Menno regeren als het 49ste prinsenpaar van Beltrum.

Prins Jorn en Adjudant Ruud regeren bij Bacchus in Eibergen.

Draaginsigne voor VN-militairen
BERKELLAND - Burgemeester Joost van Oostrum heeft de draaginsigne 'Nobelprijs VN-militairen' uitgereikt aan acht veteranen uit Berkelland. De uitreiking was in het gemeentehuis van Berkelland. Het gaat om de VN-militairen P.A. van der Stelt, G.J. Ruesink, H.J. Klein Hazebroek, R. van Eck, L.A. Roest, G.A. te Raa, W.J.D. van de Gevel en A.H.C.J. Siebers,

FOTO 4 Vlnr bovenste rij de heren Ruesink , Siebers, Van der Stelt en Te Raa. Vlnr onderste rij de heren Roest , Van Eck, burgemeester Van Oostrum, Klein Hazebroek en Van de Gevel. Foto gemeente Berkelland/ Ria Lusink

Hoogheden bekend
NEEDE -Prins Niels en Adjudant Reinald zwaaien de scepter in Neede tijdens het komend carnaval. Jongerenprins Stef en Jongerenprinses Merle regeren bij de jongeren van de Vlearmuze.

Attentie
RUURLO - Henk Reitsema schenkt bewoners De Bundeling attentie. De Ruurloër werkt het hele jaar om de bewoners chocolade en koekjes te kunnen geven.

Spieker en Arends richten nieuwe midwinterhoorngroep op

Saartje, de labrador van Peter Vorderman uit Ruurlo behoort bij de beste acht jachthonden van Nederland.

Het theater in Kulturhus 't Spieker in Eibergen is weer open

Tweehonderste lange afstand run
EIBERGEN - Eibergenaar Henk Harenberg heeft zondag 19 november in Abcoude voor de tweehondertste keer een lange afstand run voltooid. Dat wil zeggen een marathon of ultramarathon. Een mijlpaal dus daar in Abcoude.

100.000ste bezoekers voor MORE
De Ruurloërs Merlijn (37) en Rachel (38) Taken waren de 100.000ste bezoekers van museum MORE in Ruurlo. Ze werden verrast door Hans en Monique Melchers.

DECEMBER

Waar komt de mast?
HAARLO - Het bereik van KPN in Haarlo was volgens de inwoners onvoldoende en dus werd er een verzoek ingediend voor signaalversterking, ofwel een antennemast. Maar waar moet de mast geplaatst worden? De voorgestelde locaties roepen weerstand op van omwonenden.

Landjepik
BERKELLAND Ineens was het 'landjepik in Berkelland' afgelopen vrijdag groot nieuws op NOS radio en in de dagbladen. Maar het is een bekend probleem dat al sinds 2014 door de gemeente Berkelland is aangekaart bij de rijksoverheid, zo liet burgemeester Joost van Oostrum in een vraaggesprek met de NOS weten.

Verbouwing Dorpskerk
RUURLO – De Ruurlose Dorpskerk wordt begin volgend jaar ingrijpend heringericht. Zo verdwijnen de banken achter de pilaren uit de kerk. Het gedeelte achter de pilaren krijgt een nieuwe bestemming en het liturgisch centrum wordt anders ingericht. Alle banken gaan eruit. Daarvoor in de plaats komen onder meer een ruim sanitair blok en een keukenunit. Dit zijn twee voorzieningen die noodzakelijk zijn als de kerk een bredere groep gebruikt wordt. De plannen werden gepresenteerd.

Slimme weg
BORCULO - Als het aan de vijf initiatiefnemers van het Burgerinitiatief Nettelhorsterweg ligt, dan wordt de 8 km lange rechte racebaan straks de slimste weg van Nederland. De weg staat op de planning om in 2020 te worden verbeterd.

Zilver op NK
RUURLO - RGV C2 pakt zilver op NK trampolinespringen voor clubteams

Lisa wint verhalenwedstrijd
RUURLO - Lisa van Dijk van de Willibrordusschool wint met haar kerstverhaal 'De eenzame man' de kerstverhalenschrijfwedstrijd voor de Ruurlose basisscholen. De schrijfwedstrijd werd gehouden in de aanloop naar de Kerst-Inn van 16 december.

FOTO 2 De buurtbewoners van de Wildenborchseweg samen met directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws (eerste van rechts) en bestuursleden van Oranjevereniging Ruurlo. Foto Kees Avé
FOTO 3 Vol trots nam Harry Kasteel de Koninklijke Onderscheiding in ontvangst. Foto Jan Hendriksen
FOTO 4 Vlnr bovenste rij de heren Ruesink , Siebers, Van der Stelt en Te Raa. Vlnr onderste rij de heren Roest , Van Eck, burgemeester Van Oostrum, Klein Hazebroek en Van de Gevel. Foto gemeente Berkelland/ Ria Lusink
FOTO 5 Lisa van Dijk wint verhalenwedstrijd. Foto: Eigen foto