Keramiek van Hilde Grooters in de vitrines van Kunstkring B Art  bij De Huve in Eibergen. Foto: PR
Keramiek van Hilde Grooters in de vitrines van Kunstkring B Art  bij De Huve in Eibergen. Foto: PR Foto:

Keramiek van Hilde Grooters De Huve

EIBERGEN - Het is niet de eerste keer dat bezoekers van Zalencentrum De Huve in de vitrines bij binnenkomst keramiek van Hilde Grooters zien staan. Velen blijven er iedere keer ook weer bij staan om te kijken. Zelfs als de vaste bezoekers zien dat enkele werkstukken al eens eerder in De Huve te zien waren, zullen ze dat zeker niet als storend ervaren. Hilde heeft namelijk kans gezien om er -gecombineerd met recente creaties- weer een bijzondere presentatie van te maken.

Waar ze bij eerdere exposities de vitrines deelde met een collega-keramiste heeft zij nu de beschikking over de beide kasten die ze dan ook op twee heel verschillende manieren heeft ingericht. Eén ervan lijkt wel speciaal gemaakt te zijn voor de donkere dagen rond de jaarwisseling, zoals u op bijgaande foto kunt zien. De uit kleine pennetjes opgebouwde en met goudglazuur afgewerkte objecten reflecteren het erop schijnende licht van de vitrinespots alsof ze zelf bijna licht geven.
Voor de andere vitrine heeft Hilde ervoor gekozen om die helemaal in te richten op basis van het thema 'vogels'. Op iedere laag toont Hilde dat er vele manieren zijn om aan dat onderwerp vorm en inhoud te geven. Haar vaardigheid om al die manieren ook in detail te realiseren doet de rest.

Het werk van Hilde kunt u tot 23 februari dagelijks op weekdagen bezichtigen tijdens de openingstijden van De Huve, Grotestraat 52 in Eibergen.


Kerst-Inn in Oude Mattheüskerk

EIBERGEN - Op tweede kerstdag is iedereen weer van harte welkom in de Oude Mattheüskerk in Eibergen van 14 tot 16.30 uur.

In deze drukke en vaak zakelijke maatschappij is het fijn om naar een plek te kunnen gaan waar men samen met andere mensen kan genieten van rust, warmte en aandacht voor elkaar.
Aanwezigen kunnen hier samen genieten van koffie/thee met verse gebakken kniepertjes, koekjes en heerlijke kerst-chocolade.
Aan (klein)kinderen is ook gedacht. Er is limonade voor hen en er liggen onder andere kleurpotloden en papier klaar.
Er zijn gezellige zitjes gemaakt en er staat een mooi opgetuigde kerstboom. Daarnaast zijn er kerststukken te bewonderen gemaakt door Aimee ter Avest en foto's van haar eerder stukken.
Tevens is te zien hoe zij de kerststukken maakt. Maar het belangrijkste is dat iedereen een praatje kan maken met bekenden of juist met onbekenden.
Ook kan men luisteren naar oude, maar ook naar vernieuwde kerstliederen onder begeleiding van Marty Herlaar en wie zelf wil meezingen kan dat aan het einde van de middag doen.