Naomi Overkamp met Expeditie Robinson finalist Carlos Platier Luna. Foto: Eigen foto
Naomi Overkamp met Expeditie Robinson finalist Carlos Platier Luna. Foto: Eigen foto

Naomi Overkamp slaagt voor zwarte band

EIBERGEN - Zaterdag 16 december had judoka Naomi Overkamp haar eerste Dan examen in Sporthal ‘De Haverkamp’ in Markelo. Onder leiding van de Districts Graden commissie van Judo Bond Nederland heeft de Eibergse judoka haar examen afgelegd. Expeditie Robinson finalist Carlos Platier Luna was aanwezig bij Naomi’s examen en zat als jurylid aan de tatami.

Naomi Overkamp, met Uke (examenpartner) Vincent Schreuders, heeft voldaan aan de daartoe gestelde eisen van de Judo Bond Nederland en heeft hiermee haar zwarte band behaald.

Naomi Overkamp is te volgen op: https://www.facebook.com/PassionForJudo/.


Filmfestival in 't Spieker

EIBERGEN - Op zondagmiddag 4 februari vindt het jaarlijkse filmfestival plaats in 't Spieker. Aanvang is om 14.30 uur. De Historische Kring Eibergen en het museum De Scheper heeft weer een aantrekkelijk programma samengesteld.

Men ziet filmbeelden van Eibergse fotograaf Roel Krol. Hij maakte rond 1950 mooie beelden van Eibergen en in het bijzonder van de Prinses Marijke Kleuterschool op de Hagen. De heer Kuiper neemt aanwezigen mee naar de jaren zestig. Zij zien fraaie beelden van de Eibergse 'Ambachtschool' met haar toenmalige leerlingen. Ook is er een film gemaakt door de heer Frits Roes. Hij laat zien hoe Eibergen er uit zag rond 1960.
Na de pauze zien aanwezigen een compilatie van een Hupsels buurtfeest dat plaats vond in 1983. Wat te denken van het Hupsels kampioenschap aardappelschillen. Het vogelschieten, vogelgooien, de zeskamp, touwtrekken en een heuse biggenrace. Er zijn vele bekende gezichten te zien die allemaal hun beste beentje voor zetten op dit feest dat traditioneel werd geopend door de toenmalige Eibergse burgemeester Frans Cappetti.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te genieten van de filmbeelden uit de tijd van weleer. Vanaf vrijdag 5 januari zijn toegangskaarten voor het festival verkrijgbaar in het museum de Scheper. Openingstijden woensdag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Informatie: info@museumdescheper.nl, tel 0545- 471050. De entreeprijs bedraagt 6 euro per persoon. De zaal is vanaf 14.00 uur geopend.


Activiteiten rond feest dagen in Meergaarden

EIBERGEN/NEEDE- Rond de feestdagen vinden er in Livio locatie De Meergaarden in Eibergen diverse activiteiten plaats die toegankelijk zijn voor iedereen uit Eibergen en omgeving. In Livio locatie De Meergaarden worden bijvoorbeel knieperkes gebakken. Het traditionele oudejaarsrolletje zal vers gebakken worden en uitgeserveerd worden met een lekker bakje koffie. Iedereen is op woensdag 27 december om 14.30 uur welkom.Oudejaarsbingo, donderdag 28 december, aanvang 14.30 uur. Kosten, € 3,50. Leden LivioPlus. Kosten 3 euro. De Meergaarden ligt aan Willem Sluijterstraat 6 in Eibergen

Naomi Overkamp met Expeditie Robinson-finalist Carlos Platier Luna. Foto: Eigen foto