Van links naar rechts: gasten mevrouw Centen, mevrouw Ketterink, mevrouw Blankvoort. Staand Vrijwilligster Riet Burgers, voorzitter Frieda van Enk, vrijwilligster Junko Steenbergen. Op de achtergrond zangeres Merel met de kerstman. Foto: PR
Van links naar rechts: gasten mevrouw Centen, mevrouw Ketterink, mevrouw Blankvoort. Staand Vrijwilligster Riet Burgers, voorzitter Frieda van Enk, vrijwilligster Junko Steenbergen. Op de achtergrond zangeres Merel met de kerstman. Foto: PR Foto:

Zonnebloem sluit met zang
activiteitenprogramma af

EIBERGEN - Met een afwisselend repertoire van zangeres Merel sloot De Zonnebloem afdeling Eibergen haar activiteitenprogramma af. Merel zong niet alleen de traditionele kerstliederen, maar ook vele meezingers uit de oude doos passeerden de revue. Het werd een vrolijke middag in de donkere dagen voor kerst, waar gasten en vrijwilligers zichtbaar van genoten. De zangeres kwam niet alleen, maar bracht ´haar´ kerstman mee en een origineel draaiorgel. Aan het eind van haar optreden bracht ze vol overgave het ´Ave Maria´, waarvoor ze een welverdiende staande ovatie kreeg.

Voordat middag besloten werd met een lichte maaltijd werd het programmaboekje 2018 gepresenteerd. Daarvoor werden drie gasten en vrijwilligers uitgenodigd, die op de voorpagina van het nieuwe programma boekje 2018 prijken. De dames Centen, Blankvoort en Ketterink en vrijwilligsters Riet Burgers en Junko Steenbergen kregen uit handen van de voorzitter Frieda van Enk, een eerste exemplaar uitgereikt. Voor het komend jaar staan er weer diverse activiteiten op het programma. Een cabaretmiddag, met optreden van het duo Een en Ander, een modeshow en een spelletje- en filmmiddag. Samen met vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van Groei en Bloei wordt er een creatieve middag in de Kruidentuin gehouden, waar gasten een mooi herfstbakje kunnen maken. Ook de kleinschalige activiteiten staan voor het komend jaar op de agenda. Een bezoekje aan Zuivelboerderij van Claudia, een tochtje met de Berkelzomp, samen koken en eten, of knieperkes bakken aan het einde van het jaar. Voor ieder wat wils en zo hoopt de Zonnebloem haar gasten het komend jaar weer regelmatig te ontmoeten. Alle Zonnebloemgasten krijgen zo'n boekje thuis bezorgd en ook in wachtkamers van huisartsen en andere gezondheidsinstellingen zal het Zonnebloem programmaboekje 2018 ter inzage liggen. Men kan bij het secretariaat een boekje aanvragen en tevens informatie inwinnen, indien men interesse heeft voor een bestuursfunctie. De Zonnebloem is ook op zoek naar iemand die de website wil bijhouden, met verslaggeving en het schrijven van persberichten. Voor info kunnen belangstellenden contact opnemen met Gerda Olthof, tel. 0545 – 47 14 78 of een mail naar zonnebloemeibergen@live.nl, www.zonnebloem.nl/eibergen. Om een beeld te krijgen van de Zonnebloem afdeling Eibergen kan men een kijkje nemen op facebook.com/dezonnebloemeibergen.