Humanitas BOR zoekt vrijwilligers

ACHTERHOEK - Humanitas wil een bijdrage leveren aan een sterke en humane samenleving. Bij Begeleide Omgangsregeling (BOR) Humanitas begeleidt men stapsgewijze, samen met getrainde vrijwilligers, de omgang tussen kinderen en uitwonende ouders, die daarbij tijdelijk steun kunnen gebruiken.

Als BOR-vrijwilliger is men aanwezig bij de omgang tussen kinderen en hun ouders. Vrijwilligers begeleiden hen een dagdeel per twee weken gedurende drie tot zes maanden. Het doel is om te werken aan een positieve, ontspannen sfeer, waarin kind en ouder(s) zich vrij voelen met elkaar. Het belang van het kind staat altijd centraal. Men start met een vierdaagse training en wordt daarnaast ondersteund door een professionele coördinator die eindverantwoordelijk is en een bemiddelende rol speelt richting ouders.
De vrijwilliger moet ervaring hebben met het opvoeden van kinderen. ook enige levenservaring is van belang. Verder moet men beschikken over goede sociale vaardigheden zoals goed kunnen luisteren en contact leggen. De vrijwilliger moet goed om kunnen gaan met privacy gevoelige gegevens. Reageren kan via: coördinator Bianca Beks-Leussenkamp: mail: b.beks-leussenkamp@humanitas.nl, tel.06-53496119.