Recreatiebad De Meene vervult een regionale functie. Foto: PR.
Recreatiebad De Meene vervult een regionale functie. Foto: PR. Foto:

Zwembad de Meene vol vertrouwen op weg naar 45ste seizoen

RUURLO – Terwijl de feestdagen nog maar net achter de rug zijn kijkt het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo alweer met vertrouwen vooruit naar het komende, 45ste seizoen van zwembad De Meene. De afgelopen jaren is door het vernieuwde bestuur haar uiterste best gedaan om van Stichting Zwembad Ruurlo een gezonde organisatie te maken en inmiddels kan en mag hard op gezegd worden dat het bestuur daarin geslaagd is. Mede dankzij de hulp van een groot aantal vrijwilligers.

Om de organisatie gezond te blijven houden is besloten om het komend jaar met lifequards te gaan werken. Dit zijn opgeleide vrijwilligers die naast het vertrouwde badpersoneel toezicht gaan houden op het zwembad. Inmiddels staat de eerste groep lifequards op het punt te beginnen aan hun scholing waardoor deze vanaf het begin van het seizoen (21 april) ingezet kunnen worden. Naast deze eerste groep lifequards is het de bedoeling dat er een tweede groep gestart gaat worden. Hiervoor is het bestuur op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn een aantal keer per seizoen toezicht te houden aan de rand van het zwembad. (Zie ook advertentie).

'Groenploeg'
Een andere groep vrijwilligers is de 'groenploeg'. Dit is een groep zeer trouwe vrijwilligers die wekelijks en soms zelfs vaker diverse werkzaamheden aan het park en gebouw rondom de zwembassins verrichten. Een uitdagende klus is onder andere de herinrichting van het peuter/kleuter terrein. Mede hiervoor is Stichting Zwembad Ruurlo op zoek naar uitbreiding van de groenploeg. Het zou zelfs geweldig zijn wanneer er voldoende mensen zijn om een tweede 'groenploeg' te creëren. Het gaat hierbij dus niet alleen om mensen met 'groene vingers' maar ook enthousiaste klussers, timmerlieden, techneuten, schilders en overige handige (gepensioneerde) personen zijn zeer welkom. (Zie groenploeg advertentie).

Succesvol
Stichting Zwembad Ruurlo, eigenaar van zwembad De Meene en beheerder van het Kulturhus, sporthal 't Rikkenhage en de gymzaal aan de Schoolstraat is er trots op dat de Ruurlose bevolking en steeds meer mensen daarbuiten steeds duidelijk laten merken dat ze blij zijn met hun zwembad. Het hoopt dan ook op een succesvol en vooral zonnig jaar met op de eerste plaats een flinke aanmelding van enthousiaste vrijwilligers die het zwembad zoals velen een warm hart toe dragen. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo wenst iedereen een spetterend 2018. Voor meer informatie zie advertenties elders in deze krant en de website www.zwembad-demeene.nl.