Als eerste gingen de banken uit de Dorpskerk. Daarmee verdwijnen ongeveer tweehonderd zitplaatsen, die deels worden vervangen door stoelen. Foto: PR.
Als eerste gingen de banken uit de Dorpskerk. Daarmee verdwijnen ongeveer tweehonderd zitplaatsen, die deels worden vervangen door stoelen. Foto: PR. Foto:

Dorpskerk leeggehaald

RUURLO – Een groep vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem is dinsdag 2 januari begonnen met de voorbereidingen van de herinrichting van de Dorpskerk in Ruurlo. Als eerste gingen de banken eruit. Daarmee verdwijnen ongeveer tweehonderd zitplaatsen, die deels worden vervangen door stoelen. Na de herinrichting telt de Dorpskerk nog zo'n 250 zitplaatsen. De kerk wordt geheel gelijkvloers, wat veel mogelijkheden biedt om de indeling aan te passen aan de behoefte. Op de plaats van de banken komen onder meer een garderobe, toiletten, een keuken en een ontmoetingsruimte. De Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem hoopt eind mei de kerk weer in gebruik te kunnen nemen. Tot aan dat moment zijn de kerkdiensten in gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg. Op www.pknruurlobarchem.nl staat meer informatie over de herinrichting.


Vroege vogel actie Reurpop

Vervolg voorpagina

RUURLO - Op 11 januari start de kaartverkoop voor Reurpop.

Gelukkig is de Vroege Vogel-actie er voor de laatkomers. Die actie start 12 januari om 06.00 uur en duurt tot en met zondag 21 januari 23:59 uur. Dagkaarten kosten in deze periode 12,50 euro per stuk en zijn te koop bij Focus Fashion Ruurlo en Groenlo, Everwennink Ruurlo, Welkoop Vorden en via Reurpop.nl. Daarna start de reguliere verkoop. De kaartprijs bedraagt dan 17,50 euro per festivaldag.

Voortijdig uitverkocht
Vorig jaar kwamen er zo'n 2.000 mensen af op de Nachtoele-actie, die toen bij Focus Fashion en Everwennink in Ruurlo en online plaatsvond. Mede daardoor raakten zowel de zaterdag- als zondagkaarten voortijdig volledig uitverkocht. De organisatie verwacht dit jaar eenzelfde run op dagkaarten in de Willibrorduskerk.
Klein Brinke: "Dus, 'als je toch al gaat', vlieg dan donderdagavond 11 januari als een kerkuil naar de Groenloseweg 3 en scoor je Nachtoele-tickets! Let wel op: er zijn maximaal 4 kaarten per dag per persoon te koop."


Arjan Treuren spreekt in kapel De Wildenborch

WILDENBORCH - Zondagmorgen 14 januari spreekt Arjan Treuren uit Apeldoorn vanaf 10.00 uur in kapel De Wildenborch, Kapelweg 1 (buurtschap Wildenborch) in Vorden bij de Christengemeente De Schakel.

Arjan Treuren is vanaf september 1980 fulltime aan het werk voor zijn Heer. Dit heeft hij gedaan als directielid van de interkerkelijke organisatie Agape waar hij verantwoordelijk was voor het jongeren- studenten- en gemeentewerk, trainer en spreker. Vanaf 2001 is hij onder andere werkzaam geweest binnen de Unie van Baptistengemeente in Nederland waar hij interim voorganger, gemeenteopbouwwerker en coach was. Tot op vandaag is Arjan Treuren nog steeds werkzaam als interim-voorganger en Gemeenteopbouwwerker.
Wie vervoer nodig heeft kan dat doorgeven via mail: deschakel2017@hotmail.com of tel. 0575-552809 / 06-29226380 / 06-11464043.

Nadat de banken waren verwijderd moest de houten vloer verwijderd worden. Foto: Jan Hendriksen.