Joke Jensen bij een van haar borduurwerken die te zien zijn in gemeentecentrum De Sprankel. Foto: PR.
Joke Jensen bij een van haar borduurwerken die te zien zijn in gemeentecentrum De Sprankel. Foto: PR. Foto:

Joke Jense exposeert borduurwerk in De Sprankel

RUURLO – Joke Jensen-Smit (62) exposeert van 17 januari tot en met 17 april een deel van haar borduurwerken in gemeentecentrum De Sprankel.

Door Jan Hendriksen

Joke Jense-Smit (geboren in Haamstede) woont sinds 2014 samen met haar echtgenoot met veel plezier in Ruurlo. Door een chronische ziekte (multiple sclerose) kon zij niet meer werken en zocht ze een manier en hobby om haar tijd op een nuttige wijze te besteden. Enige jaren geleden ontdekte ze het borduren dat ook nog therapeutisch werkt: het bleek 'rust in haar hoofd' te geven. Joke begon met kleine werkjes maar merkte dat ze wel meer wilde. "Via internet vond ik bijzondere patronen in Engeland en daar maak ik nog steeds gebruik van", zo verklaart de Ruurlose. Ze maakt nu zelf patronen met behulp van een computerprogramma en werkt ook van foto's. Ze is nu aan het experimenteren met afbeeldingen die ze op internet vindt. Joke Jense wordt vooral geïnspireerd door bijzondere abstracte vormen en heeft inmiddels M.C. Escher ontdekt waarvan ze drie borduurwerken heeft afgerond. "Ik experimenteer met andere kleuren dan het standaard zwart, wit en grijs. En dat geeft heel bijzondere effecten", aldus de Ruurlose. Inmiddels is er een aantal exposities van haar werk geweest. Ook heeft Joke Jense enkele keren deelgenomen aan de KijkKastKunstroute van de KunstKring Ruurlo in Ruurlo. De meeste borduurwerken van haar zijn te koop evenals de borduur patronen van de Eschers.
Om een feestelijk tintje te geven aan de opening van de expositie is De Sprankel op woensdag 17 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend. Men kan dan onder het genot van een kopje koffie of thee als eersten de borduurwerken bekijken en met Joke Jense kennismaken. De expositie is tijdens activiteiten in De Sprankel te bezichtigen. Informatie is te verkrijgen via e-mail: jokejense@gmail.com of telefonisch: 06-46484318.