MSML wint het Kerstzaalvoetbaltoernooi van Reünie. Foto: PR Reünie
MSML wint het Kerstzaalvoetbaltoernooi van Reünie. Foto: PR Reünie Foto:

Doorstappen met de IVN

BORCULO - De IVN houdt op zondag 14 januari de jaarlijkse lange doorstapwandeling. Ook is het dit keer mogelijk een halve wandeling mee te lopen met een keuze tussen de tweede of de eerste helft. De totale lengte is ongeveer 15 kilometer. De route ligt in en om de Dijkhoek.

Voor de lunch wandelen de deelnemers ten noorden van de Ruurloseweg, deels door bossen, deels door open gebied. Na het oversteken van de Slinge gaat de route via de Maandagsdijk naar een oude zandweg. Aan de overzijde van de provinciale weg zijn bij de Meibeek vervolgens twee mooie vennetjes te zien, voordat de startplaats weer in zicht komt. Daar kunnen de wandelaars pauzeren en de lunch gebruiken (voor eigen rekening). Het tweede deel van de wandeling begint aan de andere kant van de Ruurloseweg richting de Waterster. Via de bossen van de Leostichting en langs de Slinge komen de lopers tot slot weer bij de startplek aan. Er lopen verschillende natuurgidsen mee. Zij geven onderweg nadere uitleg.
Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig en meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.
Start : Parkeerplaats achter Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51, in Borculo. Starttijd: 11 uur en na de lunch om ongeveer 13 uur. Inlichtingen bij de hoofdgids Peter van Rijsingen, Tel: 06-53253603 e-mail: pvr5451@gmail.com.


Kennismaken met judo of kickboksen in proefles

BORCULO - Iedereen die wil weten of kickboksen iets voor hem/haar is, kan op dinsdag 9 januari vanaf 19.00 uur of donderdag 11 januari vanaf 19.00 uur een gratis proefles volgen bij Arends Sportcentrum Steenstraat 2 in Borculo.

Vanaf dinsdag 18 december starten de lessen voor volwassenen (vanaf 15 jaar). Deze lessen worden gegeven door de ervaren kickbokser Marthijn van Keulen. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan het verbeteren van conditie, het leren van kickboks technieken of het verder uitbreiden en verbeteren van de technieken. Wie mee wil doen aan de proefles moet sport kleding meenemen en voor wie het heeft kickhandschoenen en/of scheenbeschermers. Neem een handdoek mee en een flesje water.
Een gratis proeflessen voor judo kan gevolgd worden op zaterdag voor kinderen tussen de 5-7 jaar oud, van 9.30 tot 10.30 uur en voor judoka's van 8-12 jaar oud, van 10.30 tot 11.30 uur.


Alzheimer Café: vergeetachtigheid of dementie

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in het Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Het café is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Het thema op dinsdag 9 januari is: Vergeetachtigheid of dementie. Wat is het verschil tussen dementie en niet op een woord kunnen komen of twee keer hetzelfde vertellen? Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of via tel: 06-13514411.


MSML toernooiwinnaar

BORCULO - MSML heeft het Kerstzaalvoetbaltoernooi 2017 van v.v. Reünie Borculo gewonnen. Vrijdag 29 december werd het jaarlijkse kerstzaal voetbaltoernooi gehouden voor senioren en A en B-jeugd. Er waren twee poules van elk vijf teams. Standen: Poule A: 1. MSML 7 punten, 2. Ateletico Aardbei 6 punten, 3. RDC 4 punten, 4.Titt'n 0 punten. Poule B: 1.Team Ammie 10 punten, 2.Index Tak Tak 8 punten, 3. RZ3 6 punten, 4. Makawilly 1 punt, 5.Fc Bal op het dak 0 punt. Na de kruisfinales voor de derde en vierde plaats gingen tussen Index Tak Tak tegen Atletico Aardbei . De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door Ateletico Aardbei. De finale werd gespeeld door MSML en Team Ammie en overtuigend gewonnen door MSML met 4-0.