Everwennink geeft en maakt meer ruimte aan minder mobiele medemensen

RUURLO – Hoe ongelukkig moet je soms manoeuvreren met een kinderwagen, rollator of scootmobiel als je in een winkel komt. Everwennink heeft zich jaren sterk gemaakt om op een paar vierkante meter zoveel mogelijk goederen te stallen. Dat dit voor mensen met hulpmiddelen niet altijd prettig is realiseert men zich in het algemeen te weinig.

Daarom gaat het roer bij Everwennink aan de Leeuwerikstraat 4 om! Daar waar het tot dusver een waar doolhof was, gaat er nu gewerkt worden aan een ware metamorfose. Op 15, 16 en 17 januari gaat de winkel op zijn kop om op donderdag 18 januari open te gaan in de nieuwe opstelling. Eigenaar Cor Halmingh van Everwennink: "De focus gaat dan nog meer dan in het verleden liggen op rookwaren (in de breedste zin) en elektronisch roken, wenskaarten, kantoorartikelen, Achterhoekse wijnen, vers gebrande koffie, heerlijke theemelanges en feestartikelen (waar zelfs extra ruimte voor wordt gecreëerd)." Dit natuurlijk naast de servicediensten zoals bekend zijn van Everwennink: pasfoto's, kansspelen (Lotto/Toto/Lucky Day/Euro Jackpot/Krasloten en Staatsloten), OV-chip automaat, stomerij en schoen reparatieservice, Sandd postpunt en DHL servicepunt.


Suzanne Reusink gast bij Vrouwen van Nu Ruurlo

RUURLO – De eerste afdelingsavond van 2018 van de Vrouwen van Nu Ruurlo vindt donderdag 18 januari plaats. Deze avond heeft de Agrarische Commissie Suzanne Reusink uitgenodigd. Zij heeft samen met haar ouders een veebedrijf met jongvee en vleesvarkens. Ook organiseert ze samen met haar zus de Farm & Country Fair in Aalten.

Deze avond kunnen alle leden lang houdbare levensmiddelen meebrengen voor de Voedselbank. Er zijn 's avonds ook voorbeelden te zien van verschillende workshops die Vrouwen van Nu Ruurlo organiseert. Deze avond vind plaats bij zaal De Tapperij en begint om 20.00 uur.


Katten vermist

Ruurlo - Poes Crisis wordt vermist op de Sikkelerweg. Ze is een 6 jaar oude poes, schildpad met wit, heeft een donkere rug, wat wit op de kin, een witte bef, buik en voetjes.

Nibbit wordt vermist in de Kerkstraat, hij is een 4-jarige ongecastreerde kater, cypers/grijs gestreept met een witte neus, wit bij de bek, een witte bef en voetjes, hij is gechipt.
Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.