Wilger en Ernst Marsman samen met de medewerksters Kim en Jozien en bakker Dick ten Broeke (vlnr). Foto: Jan Hendriksen
Wilger en Ernst Marsman samen met de medewerksters Kim en Jozien en bakker Dick ten Broeke (vlnr). Foto: Jan Hendriksen Foto:

Kaas en Meer Ruurlo uitgebreid

RUURLO – Reeds twee jaar na de start in december 2015 is Kaas en Meer uit haar jasje gegroeid. Voor Wilgar en Ernst Marsman aanleiding om de winkel aan de Zuivelweg te vergroten naar ruim veertig vierkante meter. Wilgar en Ernst zijn blij en verrast door het enthousiasme waarmee hun klanten uit Ruurlo en de gehele regio hun winkel elke week weer bezoeken om een keus te maken uit 'vers van het mes gesneden' diverse biologische kazen, delicatessen, wijnen, biertjes en het overheerlijke brood van Bakker Dick ten Broeke uit Lochem.

Door Jan Hendriksen

"We merken steeds meer dat klanten het op prijs stellen dat we veel aandacht besteden aan onze producten waar we echt trots op zijn en vinden het fijn om hier tijd en ruimte voor te maken", zo verklaren Ernst en Wilgar "Na de uitbreiding gaan we ons assortiment vergroten met een ruim assortiment aan streekproducten om zo tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten en de vele toeristen en museumbezoekers van More in Ruurlo. We brengen een speciaal 'Kaas en Meer minikaasje' waarbij uiteraard de Ruurlose mosterd niet mag ontbreken Tevens zullen we een assortiment streekwijnen van de Achterhoekse Wijnbouwers brengen en een ruim assortiment aan bieren zoals het Bronckhorster en Hackfort bier, maar ook Reurlse Bio worsten, biomeel van de Vier Winden uit Lievelde en daarnaast vele streek delicatessen. En zo kunnen we ook prachtige streekproducten pakketten samen stellen", zo verklaart Wilgar. En van de huis- bakker Dick ten Broeke uit Lochem, waar Kaas en Meer reeds een jaar lang tot volle tevredenheid mee samenwerkt, gaan Wilgar en Ernst alle brood vers voor u snijden in hun winkel. Gemiddeld wordt er een brood per dag gegeten in Nederlandse gezinnen. Meestal uit een plastic broodzak. Dit zijn zo'n 365 plastic zakken per jaar die weggegooid worden maar nooit helemaal verdwijnen Wilgar: "Stoor jij je ook aan al dat plastic maar weet je niet wat je er aan kan doen? Dan hebben we hier alvast een leuke tip voor iedereen. Koop je onverpakte brood bij Kaas en Meer en neem je eigen broodzak mee. Duurzame linnen zakken waarin je je brood perfect kunt bewaren en langer vers blijft. Deze zakken zijn wasbaar, gemaakt van ongebleekt bio-katoen en onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in India. Deze linnen broodzakken zijn bij ons verkrijgbaar."

Ondersteunen
Inmiddels zijn er een drietal medewerkers die Ernst en Wilgar door de week heen met veel enthousiasme ondersteunen (dochter Kim de gehele vrijdag, Jozien op woensdagmiddag en Jasper welke wekelijks de kazen wast en keert). "Samen met hen willen we iedereen graag vanaf dinsdag 9 januari weer welkom heten in onze uitgebreide winkel. Voor de kinderen hebben we voor de kerstvakantie een Kaas en Meer kleurplaat uitgedeeld op alle basisscholen. Die kunnen de kinderen tot en met 13 januari bij ons inleveren en dingen zo mee naar een aantal mooie prijzen", zo verklaart Ernst tot slot.