Veel belangstelling voor de clinic. Foto: PR Olympia
Veel belangstelling voor de clinic. Foto: PR Olympia Foto:

Korfbalclinic Olympia'22 goed bezocht

BORCULO - Korfbalvereniging KV Olympia'22 hield op donderdag 4 januari en Korfbalclinic, tijdens de kampdag voor haar jeugdleden. Na een goede voorbereiding door de organisatie konden vijftig enthousiaste jeugdleden begroet worden voor de clinic. Top korfballers Aram Brouwers en Anne de Kok (hoofdklassespelers bij DSC) hebben de clinic verzorgd.

De jeugdleden moesten eerst goed warmlopen en hebben in groepjes een aantal oefeningen en een klein wedstrijdje gedaan. Tenslotte mochten alle jeugdleden tegen Aram en Anne spelen. Het was te zien dat er goed getraind was, want er werden veel doelpunten gescoord tegen deze toppers. Iedereen deed enthousiast mee. Ook de ouders die naar hun kinderen kwamen kijken, waren trots.
Na afloop mochten de jeugdleden met Aram en Anne op de foto en werden er handtekeningen uitgedeeld. De rest van de dag hebben de jeugdleden zich vermaakt in het zwembad van het Timpke en werd er in de kantine van KV Olympia het 'Ik hou van Holland' spel gespeeld. De kampdag werd afgesloten met patat en moe maar voldaan gingen de jeugdleden naar huis.
Foto's en fimpjes zijn terug te vinden op de Facebookpagina van kv Olympia'22.
Begin februari houdt KV Olympia'22 weer een vriendjes en vriendinnetjes training.


Schoolvolleybalteams strijden fanatiek om titel

BORCULO - Vrijdag 5 januari was het druk in sporthal 't Timpke in Borculo. Zo'n 160 leerlingen van 14 basisscholen met hun begeleiders en veel publiek zorgden voor een luidruchtige maar ook sportieve sfeer bij het Berkelland Schoolvolleybaltoernooi. De organisatie was in handen van Tornax uit Ruurlo en Kerkemeijer Gemini uit Borculo, die ook de scheidsrechters en tellers bij de wedstrijden leverden.

Om 9.00 uur begonnen 12 teams met leerlingen uit groep 7 en 21 teams met leerlingen van groep 8 aan hun toernooi. Er werd fanatiek en met veel enthousiasme en inzet gevolleybald om de eer van hun school hoog te houden. In de finale van groep 7 won Sint Joris 3 uit Borculo van de Sterrenboog 5 uit Beltrum.
De Driesprong 1 uit Ruurlo behaalde hier de derde plaats. Bij groep 8 werd er in een finalepoule gespeeld. Hier werd uiteindelijk de Sterrenboog 2 uit Beltrum kampioen voor de Alfrinkschool 1 uit Neede en hun klasgenoten van Sterrenboog 1. Bij de prijsuitreiking kregen ze allen een beker die ze vol trots op hun school mogen laten zien.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi met een record aantal deelnemers. Zij hopen volgend jaar op een nog grotere deelname van nog meer Berkellandse basisscholen.


De Sterrenboog werd kampioen bij groep 8. Foto: PR