iPad-cursussen voor senioren. Foto: PR
iPad-cursussen voor senioren. Foto: PR Foto:

iPad-cursus voor senioren bij Careaz J.W. Andriessen

BORCULO - Mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen communiceert ermee. Speciaal voor senioren biedt Careaz J.W. Andriessen iPad-cursussen om mee te gaan met de moderne tijd en de aansluiting met kinderen en kleinkinderen te houden. In vier middagen wordt in kleine groepjes alles rustig uitgelegd en geoefend.

Sinds 2014 biedt Careaz de iPad-cursus voor senioren aan. In kleine groepjes wordt spelenderwijs de basisbediening van de iPad uitgelegd. De beginners leren onder andere internet te gebruiken, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken met Google, foto's te maken en te verwijderen en te e-mailen. In de vervolgcursus komt onder meer boeken lezen, skypen, en afspraken maken in uw agenda aan bod.

In 2018 gaat de cursus na voldoende aanmeldingen weer van start in: Borculo bij Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40, groep van vijf tot maximaal acht personen. Data en tijd: maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op 5, 12, 19 en 26 maart en bij genoeg opgave start maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op 9, 16, 23 en 30 april een tweede cursus. Kosten per cursus: € 50,50. Deelnemers nemen zelf hun tablet mee of krijgen er tijdens de lessen één in bruikleen (het apparaat kan niet mee naar huis worden genomen)

Aanmelden kan bij Anet Maas van Careaz J.W. Andriessen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0545) 25 11 00 of per e-mail a.maas@careaz.nl.


Toptoneel door TOP voor Zonnebloem

BORCULO/HAARLO - Speciaal voor gasten de Zonnebloem Borculo/Haarlo speelt toneelvereniging TOP op zaterdag 10 februari 'Tante Bella's Beauty Salon'. De toneelvoorstelling is in zaal Peters, Steenstraat 7 in Borculo. De zaal is om 13.30 uur open en de voorstelling begint om 14.00 uur. Inclusief de pauze duurt het programma tot ongeveer 17.00 uur. De entreekosten zijn vijf euro. TOP houdt een verloting. De kosten van de lootjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden voor deze middag kan bij Gerrit Sprokkereef: 0545-273469 of 06-55940811.

De Zonnebloem is er voor alle mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. De vrijwilligers van de Zonnebloem organiseren voor hen activiteiten en komen op huisbezoek. De activiteiten zijn soms voor een grote groep, soms ook kleinschalig. Want … zoveel mensen, zoveel wensen. Voor de één is het veel te lang geleden dat hij of zij het strand heeft gezien, de ander wil naar een voetbalwedstrijd of naar de film. Weer een ander heeft behoefte aan gezelligheid in of dichtbij huis. De Zonnebloem stelt zich ten doel die wensen waar te maken door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Wie ook graag eens bezoek aan huis wil, of een dagje uit zou willen, kan contact opnemen met de Zonnebloem. Voor Borculo/Haarlo kan dat via www.zonnebloem.nl/borculo of door te bellen met 06 30 72 86 97.


Daltonsschool Sint Joris krijgt
predicaat 'excellente school'

Borculo - Basisschool St. Joris in Borculo mag zich vanaf maandag 22 januari een 'excellente school' noemen.

Volgens de Inspectie van het Onderwijs, die deze predicaten uitgeeft is op Daltonschool St. Joris sprake van een prettig, rustig pedagogisch klimaat in en om de school.

Na een traject van bijna een jaar, waarin de onderwijsinspectie onderzoek heeft verricht op en naar de school, is haar conclusie dat Sint Joris voldoet aan de strenge criteria die verbonden zijn aan dit predicaat.

Sint Joris is sinds 2003 een Daltonschool en heeft 230 leerlingen.

De leerlingen van de basisschool Sint Joris zijn blij. Foto: Marjolein Schuppert