Zangdagavond Geesteren. Foto: Jan Taalman
Zangdagavond Geesteren. Foto: Jan Taalman Foto:

Zingend het voorjaar in met Gospel Drive

GELSELAAR - Na enkele succesvolle optredens, houdt gemengd koor Gospel Drive weer een open repetitie. Op woensdag 21 februari van 20.00 tot 21.30 uur is iedereen van 16 jaar en ouder van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te zingen.

Het koor zoekt nog leden voor alle stemgroepen. er wordt geoefend op Landgoed Hilhorst, Boshoek 6, Gelselaar. Meerijden is vaak mogelijk.

Informatie is te vinden op www.gospeldrive.nl, mail: info@gospeldrive.nl of bij Rieneke Hilhorst: 0545-271153 of 06-53462828.


Gemeente werkt met burgers aan
multifunctioneel schoolplein Gelselaar

Van voor naar achter de school

GESELAAR - Twee jaar geleden heeft Gelselaar een dorpsvisie ontwikkeld. Een dorpsvisie is een document waarin is vastgelegd op welke wijze het dorp zich de komende jaren bij voorkeur wil ontwikkelen. Het is een document dat tot stand komt in nauwe samenwerking tussen inwoners, bedrijfsleven en eventuele andere belanghebbenden. Eén van de onderdelen van de Gelselaarse dorpsvisie betrof de herinrichting van het schoolplein van de basisschool G.H. van der Lugt.

Het terrein krijgt nu een meer multifunctionele invulling. In de school zijn ook de dorpsböke, de bibliotheek, en de peuterspeelzaal gevestigd. Het schoolplein moet in de toekomst ook meer buiten de schooltijden worden benut. Met de inrichting wordt daarmee rekening gehouden.

De parkeerruimte voor de school is nu beperkt, dat leidt soms tot gevaarlijke situaties bij het brengen en halen van kinderen. Een deel van het schoolplein aan de voorzijde wordt opgeofferd om dat te verbeteren. Achter en opzij van de school is genoeg ruimte om het schoolplein uit te breiden en opnieuw in te richten.
De beide betrokken wethouders Joke Pot en Patricia Hoytink-Roubos zijn enthousiast over het project. Patricia Hoytink is blij hoe het project in nauwe samenwerking tussen gemeente en inwoners tot stand is gekomen. En ook Joke Pot kijkt tevreden terug op hoe de gemeente een bijdrage heeft kunnen leveren middels grondruil, de herinrichting van de voorkant van het schoolplein en de inrichting van parkeerplaatsen.
Met het project is in totaal 57.000 euro gemoeid. Het schoolbestuur OPONOA draagt 22.500 euro bij en de gemeente 10.000 euro. Het resterende bedrag is bijeengebracht door de bevolking van Gelselaar, betrokken instanties en fondsen.