Workshop zingen in 't Dorpshuis Ruurlo

RUURLO – Zingen is belangrijk. Of men nu wel of niet kan zingen, dat is niet belangrijk. Iedereen is welkom in 't Dorpshuis voor de workshop 'Zingen doe je zo'!

Wie van zingen houdt, of wie wil leren zingen of gewoon van gezelligheid houdt, kan op donderdag 22 februari van 19.30 tot 21.30 uur terecht in 't Dorpshuis Ruurlo (in de bibliotheek, Dorpsstraat 74). Gerrie van der Horst begeleidt deze avond bij een aantal belangrijke aspecten van het (leren) zingen want zingen is meer dan de stembanden gebruiken. Zingen is ook delen, ademen, emoties delen, samen plezier maken en beleven. Door zingen kan men geraakt worden, zowel door de tekst als door de melodie of de muziek.

Misschien heeft niet iedereen er zo over nagedacht, maar de combinatie van zingen, bewegen en het lijf ervaren geeft alertheid, concentratie, ontspanning en plezier. Ook wie zelf denkt niet te kunnen zingen. Dat geldt ook voor het luisteren naar zingen, dat ervaren mensen bijna dagelijks. Door te ervaren wat men zingt en hoe men dit beleeft zal de ervaring – als deze positief is – onthouden worden en steeds opnieuw gezocht worden. Vanuit de motivatie graag te willen (leren) zingen is een juist gebruik van de adem, een goede ademhaling en houding belangrijk. Men kan zelfs leren beter te luisteren naar muziek of zang. Ook op muziek bewegen, trommelen en vooral blij zijn bij dit alles kan mensen helpen veel plezier te beleven aan muziek of zang.

Ook mensen die alleen willen komen luisteren zijn welkom. De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen drie euro. Dit is inclusief een consumptie. Graag van te voren aanmelden op dinsdag- of vrijdagochtend bij de gastvrouwen, via de mail: dorpshuisruurlo@gmail.com of per telefoon 06 13917062. Voor overige activiteiten kan men ook de website bezoeken: www.dorpshuisruurlo.nl.


Uitslagen 't Stokpaard

RUURLO – Schaakpartijen met Wim Buiten kenmerken zich door het onverwachte in de interne competitie van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard. Als je denkt dat je hem klem hebt, komt hij weer als een duiveltje uit het doosje naar buiten. Vorige week weer een mooie partij van hem. Uitslagen 30 januari: Eisink-Baggen 1-0; Seleski-Van Uhm 1-0; Vasse-J. Schutte 1-0; Geerstma-Beunk 1-0; Westerveld-Avé 1-0; Peters-Bluemiers 0-1; Beltman-Wolthekker 1-0 en Buiten-Plokker 1-0.