't Timpke realiseert lang gekoesterde wens

BORCULO - Met een goed bezochte bijeenkomst en open huis vierde 't Timpke de toevoeging van een aantal gewenste en noodzakelijke voorzieningen in deze accommodatie. De voorzitter van 't Timpke, Herman Kruijt, sprak van de lang gekoesterde wens voor uitbreiding van de kleedruimten en de realisatie van de tribune ruimte op de eerste verdieping. Qua functionaliteit en kleurstellingen is dit zeer geslaagd. Wethouder Han Boer complimenteerde het bestuur van 't Timpke met het geheel en benadrukte dat daarmee weer wordt voldaan aan de eisen van het NOC/NSF.

Daarnaast kreeg de herinrichting van de entree en de plaatsing van de 'wonderbaarlijke' liftvoorziening voor mindervaliden de nodige aandacht. Deze herinrichting past geheel bij het streven van het bestuur om ook mindervaliden ongehinderd toegang te geven. Kruijt bedankte Fonds 2013 en de provincie Gelderland voor de ontvangen subsidies. Het beleid van de gemeente rond inclusie krijgt, volgens wethouder Boer, hiermee helemaal invulling.
Hij ging daarnaast in op de positieve effecten van de privatiseringen in de sport; de betrokkenheid van deelnemers groeit, maar ook de verantwoordelijkheid. Omdat de markt voor financieringen voor verenigingen niet makkelijk begaanbaar is, gaf hij aan dat de inschakeling van de Stichting Waarborgfonds Sport goede mogelijkheden creƫert. Een voorbeeld is de financiering en realisatie van de aanpassingen van 't Timpke.
Het beleid van de gemeente richt zich op het verstevigen van de grote binnensportaccommodaties als voorziening binnen de grote kernen. Het is niet realistisch om elke wijk in een grote kern te voorzien van een wijkcentrum. Deze rol kan ook deels door de grote binnensportaccommodaties vervuld worden. Wethouder Boer stelde dat het bestuur van 't Timpke daar al goed op weg is. Door het weer van de laatste weken is de herinrichting van de buitenomgeving nog niet gerealiseerd. Dit zal de komende tijd aangepakt worden. Meer buitenverlichting, groene accenten en een goede plaats als fietsenstalling moeten het resultaat zijn. Samen met de gemeente wordt een plan ontwikkeld om de loopwegen voor met name schoolklassen veiliger te maken.
De plaatsing van bijna 500 zonnepanelen op de daken gaan per jaar 128 MWh opleveren. De komende weken wordt de installatie geheel afgerond, waarbij ook de plaatsing van een laadpaal voor elektrische auto's voorzien is. Het beleid van de Stichting is om duurzaam te exploiteren; daar hoort, volgens Kruijt, het verminderen van energieverbruik en het omschakelen naar duurzame energievormen bij.
Tijdens het open huis kwamen veel belangstellenden kijken naar de nieuwe voorzieningen.