Bennie van den Berg heeft de toneelscènes geschreven voor de Bonte Avond waarbij hij dit jaar hulp heeft gekregen van Sofie Radstaak. Foto: PR.
Bennie van den Berg heeft de toneelscènes geschreven voor de Bonte Avond waarbij hij dit jaar hulp heeft gekregen van Sofie Radstaak. Foto: PR. Foto:

'Boerenstress in de Brouwershoek'

RUURLO – Buurtvereniging De Brouwershoek presenteert vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart haar jaarlijkse Bonte Avond bij De Keizerskroon in Ruurlo. Ook dit jaar bestaat de Bonte Avond uit een avondvullend programma met toneel, zang, playback en dans. De voorstelling op vrijdagavond is speciaal bedoeld voor de leden van Buurtvereniging De Brouwershoek. Zaterdagavond zijn ook niet-leden van harte welkom. Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon.

Door Jan Hendriksen

De rode draad van de avond is zoals de titel aangeeft 'Boerenstress'. Op elke boerderij is het tegenwoordig 'stress' met alle regelgeving rondom mest, grond en melkveefosfaten en zie met al deze regels ook nog maar eens een boterham te verdienen. Controles op deze regelgeving verhoogt deze stress nog eens extra. Zo ook op de boerderij van vrijgezelle boer Berend met zijn moeder. Gelukkig komt de altijd vrolijke buurman Hendrik regelmatig langs om de boel een beetje op te fleuren. Ook de actieve buurtvereniging 'Brouwershoek' helpt met het organiseren van verschillende activiteiten om de 'stress' tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen. Het is een programma met een serieuze ondertoon, maar er valt natuurlijk ook weer het nodige te lachen. De deelnemers aan de Bonte Avond variëren in leeftijd van een jeugdige twaalf jaar tot flink bejaard.

Toneelscènes
Bennie van den Berg heeft de toneelscènes geschreven voor de Bonte Avond waarbij hij dit jaar hulp heeft gekregen van Sofie Radstaak die ook enkele scènes voor de avond heeft geschreven. Ook het gemengde Brouwershoekkoor uit de buurtschap brengt weer live verscheidene liedjes ten gehore brengen. En er worden een aantal playback- en dans optredens verzorgd waarbij zelfs in de hoogte wordt gewerkt. Kortom, een aanvullend programma voor de gehele familie. Na afloop zorgt DJ Sprekkert voor muziek.