Palmzondag- wandeling VVV Ruurlo

RUURLO – Het wandelteam van de VVV Ruurlo heeft voor Palmzondag (zondag 25 maart) drie prachtige nieuwe routes uitgezet voor de Palmzondagwandeling in de natuurlijke omgeving van Ruurlo. De wandelafstanden zijn ongeveer zes, dertien en eenentwintig kilometer. De routes zijn uitgezet met pijlen. Alle routes lopen over bospaden en landwegen zodat men kan genieten van het uitlopen van bomen en struiken in frisse, groene voorjaarskleuren. Vertrek vanaf het VVV kantoor aan het Kerkplein 20 in Ruurlo. Start tussen 9.30 en 12.00 uur. De wandelroute kost 3,50 euro per persoon. Inlichtingen: VVV Ruurlo, Kerkplein 20 in Ruurlo Tel. 0573-453926. Website: www.vvvruurlo.nl.


Oud-papier inzameling VV Ruurlo

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo haalt zaterdag 24 maart weer het oud papier in de bebouwde kom van Ruurlo op. De voetballers maken steevast op de vierde zaterdagmorgen van de maand een rondgang door het dorp. Men wordt vriendelijk verzocht het papier 's morgens gebundeld of in dozen aan de weg te zetten. Het papier niet in plastic zakken of houten kistjes doen. Deze worden niet meegenomen. De oud-papier ophalers wijzen er op dat het papier vanaf 8.30 uur wordt opgehaald. Als het papier later aan de weg wordt gezet bestaat de kans dat de ophalers al geweest zijn. Alle routes worden namelijk één keer gereden. Ook kan men elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud-papier en –kleding storten in een van de containers die op sportpark 't Rikkelder staan opgesteld.


Workshop 'Samen tegen eenzaamheid'

RUURLO – 't Dorpshuis Ruurlo houdt dinsdagavond 27 maart in de bibliotheek in Ruurlo aan de Dorpsstraat 74 een avond met als titel 'Samen tegen eenzaamheid'. Deze avond met als motto 'aan de slag' kan gezien worden als een vervolg op de avond van vorig jaar die onder dezelfde titel plaatsvond. Ook als men de vorige avond niet meemaakte is men van harte welkom. De kosten voor deze avond bedragen drie euro. Dit is inclusief koffie of thee.

Wie zich wel eens eenzaam voelt, of iets voor iemand die eenzaam is wil betekenen is welkom op deze avond van 19.30 tot 21.30 uur. Aanwezigen kunnen om over dit onderwerp van gedachten te wisselen met lotgenoten. Op deze avond maakt men eenzaamheid bespreekbaar,. Er worden twee filmpjes vertoond over eenzaamheid. En samen onderzoeken de aanwezigen eenzaamheid en de gedachten die hierbij een rol kunnen spelen,. Er kunnen ervaringen uitgewisseld worden en men gaat samen met anderen op zoek naar de geschikte mogelijkheden om iets aan de situatie te doen. Hierbij wordt men ook een aantal eenvoudige en makkelijk toepasbare tips gegeven. Uiteraard bepaalt iedereen helemaal zelf wat men met de ervaringen van deze avond doet. Maar er worden handvatten geboden om zelf aan de slag te gaan met de situatie.

Informatie en aanmelding (verplicht) voor deze avond bij de gastvrouwen tijdens de gebruikelijke inloopochtenden (dinsdag- en vrijdagochtend) van 't Dorpshuis Ruurlo, per mail: dorpshuisruurlo@gmail.com of telefoon: 06-13917062. Zie ook www.dorpshuisruurlo.nl.


Paasrit Motorclub Ruurlo

RUURLO – Jaarlijks houdt Motorclub Ruurlo op de eerste paasdag een toertocht. Dit jaar valt de eerste paasdag op 1 april, vroeg dus. Inschrijven en starten kan vanaf 9.00 uur in het clubgebouw van MC Ruurlo aan de Vosheuvelweg 1 in Ruurlo.

MC Ruurlo heeft dit jaar een mooie route uitgezet in de Achterhoek en een stuk van Overijssel. Vele binnendoor weggetjes zijn er gevonden en N-wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Nieuw dit jaar is een korte en een lange versie van de route. De korte route is ongeveer 155 kilometer lang. De lange versie, met een extra zuidelijke lus, is zo'n 265 kilometer lang en voor de liefhebbers. De deelname kost vijf euro per rijder (passagier gratis) met een gratis kop koffie erbij. Na afloop staan in het clubgebouw van MC Ruurlo de eieren klaar om gepeld te worden. Dit kan tot ongeveer 16.00 uur.


Vrouwen van Nu Ruurlo

RUURLO – De leden van Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo zijn donderdagavond 22 maart te gast bij pannenkoekenboerderij De Heikamp in Ruurlo. Op deze avond zal eigenaar Bert van Zijtveld van pannenkoekenboerderij De Heikamp na de ontvangst met koffie/thee de vrouwen een verrassingsavond bezorgen. Aanvang 19.45 uur.