Een groot aantal opa's en oma's, ouders, buren en oppassers schoven massaal aan voor een pannenkoek. Foto: PR
Een groot aantal opa's en oma's, ouders, buren en oppassers schoven massaal aan voor een pannenkoek. Foto: PR Foto:

Kerst Zwart en De Driesprong bakken pannenkoeken

In kader van Nationale Pannenkoekdag

RUURLO – Zowel de Kerst Zwartschool als basisschool De Driesprong namen vrijdag 16 maart deel aan de twaalfde Nationale Pannenkoekdag.

Ruim 450 pannenkoeken werden er die vrijdagmiddag gebakken en verorberd op de Kerst Zwartschool. De Nationale Pannenkoekdag ging hiermee niet onopgemerkt voorbij aan deze Ruurlose school. Alle leerlingen van de groepen vijf tot en met acht kregen de gelegenheid om een pannenkoek te bereiden voor het grote aantal opa's en oma's, ouders, buren en oppassers dat massaal aanschoof. Logistiek gezien een flinke klus. Maar dankzij de enorme inzet en voorbereiding van de speciaal hiervoor opgerichte commissie en de onmisbare hulp van een grote groep enthousiaste ouders liep alles op rolletjes. Maar van het oorspronkelijk plan om van het schoolplein van de Kerst Zwartschool een gezellig terras te maken, moest gezien het slechte weer toch afgeweken worden. Gelukkig beschikt de school over een multifunctionele gemeenschappelijke ruimte die voor deze gelegenheid in een sfeervol restaurant was getransformeerd.

De Driesprong
Ook de kinderen van basisschool De Driesprong namen deel aan de Nationale Pannenkoekdag. De groepen vijf tot en met acht brachten aan het einde van de ochtend een bezoek aan Sensire De Garven, gelegen achter woonzorgcentrum De Bundeling. De Garven bestaat uit drie kleinschalige, huiselijke groepswoningen: De Gavel, De Wanne en De Dorsmölle, en bakten er pannenkoeken.