Het kampioensteam van De Gouden Treffer. Foto: PR.
Het kampioensteam van De Gouden Treffer. Foto: PR. Foto:

Paasvuur van De Bruil

RUURLO - Buurtvereniging De Bruil en Omstreken houdt Eerste Paasdag, zondag 1 april, weer haar jaarlijkse paasvuur aan de Houtwal (achter het-NS station) in Ruurlo.

Circa 20.15 uur zal het paasvuur ontstoken worden door Paul Arink en Marian Nijen-Es, het koningspaar van 2017, en door de op 9 maart afgetreden bestuursleden Mart Koenders en Barbara Thomassen van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken. De coverband Hertogh, bestaande uit vier vrienden uit Ruurlo en Barchem, speelt aansluitend in de feesttent. Fietsen en auto's kan men bij het station parkeren, via de loopbrug over het spoor kan men het terrein betreden, de Houtwal is afgesloten voor verkeer. Mindervaliden kunnen zich melden bij de verkeersregelaars aan de Houtwal.

Snoeihout
Om een paasvuur te kunnen houden is natuurlijk hout nodig. Voor particulieren en bedrijven heeft de organiserende vereniging nog één datum waarop men snoeihout kan brengen. Tegen een vrijwillige bijdrage kan men snoeihout (geen stronken, stobben of coniferen) afleveren aan de Houtwal 1 op zaterdag 24 maart tussen 10.00 en 13.00 uur. Of na een telefonische afspraak met Aljoscha Broshuis: telefoon 06-34758414 (na 18.00 uur).

't Hanenfeest
Op de agenda van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken staat voor 25, 26 en 27 mei 't Hanenfeest op de Bruil op het programma, met onder andere op zaterdagavond de band De Bankdirecteuren uit Vorden en op zondag een toertocht met oldtimers en trekkers en de Bruilse Fair.


www.debruil.nl


Albert Vasse nu bovenaan in schaakcompetitie

RUURLO – Na inmiddels achttien speelavonden komt Albert Vasse echt bovendrijven in de competitiestand van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard. Met een gelijk aantal punten van 17 maar met een betere score (94 procent) passeerde hij Kees Gieteling (89 procent). De laatste werd tot een remise gedwongen door Tinus Gaastra, die de laatste tijd zeer verdienstelijk speelt.

Naast Albert Vasse wonnen ook Kees Avé en Jo Westerveld hun laatste twee partijen, waarmee zij hun positie in de stand verbeterden. Rob van der Kamp, nieuw lid van de club en beginnend schaker, vierde zijn eerste winstpartij.

Uitslagen 6 maart: Westerveld-Eisink 1-0, Gieteling-Gaastra 0,5-0,5, Vasse-Seleski 1-0, Baggen-Peters 0-1, Avé-Beltman 1-0, Plokker-Buiten 1-0 en Van der Kamp-Wolthekker 1-0. Uitslagen 13 maart: J.Schutte-Vasse 0-1, Gieteling-Bluemers 1-0, Buiten-Westerveld 0-1, Van Uhm-Wolthekker 1-0, Seleski-Peters 1-0, Avé-Plokker en Beltman-Baggen 0-1.


Lezing over Magdalena bij Old Reurle

RUURLO – De maartlezing van de Historische Vereniging Old Reurle op 28 maart zal aansluitend aan de jaarvergadering plaatsvinden. Michael Bink uit Wichmond is op deze avond uitgenodigd om een interactieve presentatie te geven over het ontstaan van Cacao en Chocolaterie Magdalena in Wichmond. De lezing vindt plaats bij gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo. De aanvang is 19.30 uur.


Hans Witmer spreekt in kapel De Wildenborch

VORDEN - Zondagmorgen 25 maart om 10.00 uur zal ds. Hans Witmer uit Hengelo (Ov.) spreken in kapel De Wildenborch, Kapelweg 1 in buurtschap Wildenborch te Vorden. Hij doet dit op uitnodiging van christengemeente De Schakel. Naast de woorden van dominee Witmer worden er een aantal liederen gezongen onder muzikale begeleiding. Na afloop is er koffie en thee en kan men elkaar en Hans Witmer ontmoeten. Mensen die geen vervoer hebben, kunnen zich melden via een e-mail naar deschakel2017@hotmail.com of telefonisch via 0575-552809 / 06-29226380 / 06-11464043.


stichtingdeschakel.com


Handboogschutters De Gouden Treffer bondskampioen

RUURLO – Tijdens de bondskampioenschappen van de Nederlandse Handboog Bond is het eerste recurveteam van de Ruurlose handboogschietvereniging De Gouden Treffer op de eerste plaats geëindigd tijdens de wedstrijd achttien meter indoor boogschieten. Het kampioensteam wordt gevormd door Co Middelink, Kayra Wolsink, David Maatman en Coen Middelink.