Van links naar rechts: Harm Drent, Tonny Cornelissen, Henk Bouwmeester, burgemeester Joost van Oostrum, Marinus Bloemendaal, Karel Beijer. Foto: PR
Van links naar rechts: Harm Drent, Tonny Cornelissen, Henk Bouwmeester, burgemeester Joost van Oostrum, Marinus Bloemendaal, Karel Beijer. Foto: PR Foto:

Burgemeester huldigt jubilarissen TC De Berkelrijders tijdens 40-jarig jubileum

BORCULO - Afgelopen zaterdag was het exact 40 jaar geleden dat toerclub De Berkelrijders uit Borculo is opgericht. Vanaf klokslag 18.00 uur werden de leden ontvangen met koffie of thee bij buitencentrum Kerkemeijer in Borculo Vele herinneringen werden opgehaald, mede door de foto´s en filmbeelden en oude wielershirts die in de zaal waren opgangen. Ook werd er stilgestaan bij een aantal jubilarissen.

Harm Drent, Tonny Cornelissen en Henk Bouwmeester werden toegesproken door voorzitter Gerrit Legters. Speciaal voor dit jubileum was de burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, met een 40-jarige oude racefiets uit zijn eigen collectie naar het jubileumfeest gekomen. De jubilarissen werden in het zonnetje gezet wegen hun 40-jarig lidmaatschap. Ereleden Harm Drent en Tonny Cornelissen hoorden destijds bij de oprichters van de club. Erelid Marinus Bloemendaal werd bedankt voor zijn 35-jarig lidmaatschap en zijn inzet als materiaalbeheerder. Karel Beijer werd gehuldigd voor zijn 25-jarig jubileum bij de vereniging. Speciale gast en wielersportschrijver John van Ierland vertelde aan de hand van diverse originele koerstruien belevingsvolle verhalen over successen, nederlagen, achtergronden en verborgen details van renners en koersen, ondersteund door illustraties en bewegende beelden.

Jubileumjaar
In dit jubileumjaar zal de vereniging nog diverse activiteiten organiseren, zoals toertochten, het clubweekend in het buitenland, de jubileumfeestmiddag in de zomer, diverse clubritten, een openingsrit voor het mountainbikeseizoen. Er wordt bij TC De Berkelrijders gereden in diverse snelheidsgroepen en de vereniging bestaat uit een gemêleerd gezelschap van diverse leeftijden.


www.tcdeberkelrijders.nl