Door een flinke waterschade moest de Lochemse eigenaresse de bedrijfsactiviteiten van Pandora Bloemen voor twee weken stopzetten. Foto: Jan Hendriksen.
Door een flinke waterschade moest de Lochemse eigenaresse de bedrijfsactiviteiten van Pandora Bloemen voor twee weken stopzetten. Foto: Jan Hendriksen.

Hartverwarmende reacties bij heropening Pandora Bloemen

RUURLO – De reacties waren hartverwarmend en meelevend. Na ruim veertien dagen heropende Inge Meijerink (22) vrijdag 23 maart Pandora Bloemen aan de Dorpsstraat. Door een flinke waterschade moest de Lochemse eigenaresse de bedrijfsactiviteiten van Pandora Bloemen voor twee weken stopzetten.

Door Jan Hendriksen

Het plafond, de isolatie en de bekabeling in het winkelpand moesten door de waterschade geheel vernieuwd worden. Ook werd het winkelpand geheel opnieuw geschilderd. "En die karweien waren niet zomaar in een paar dagen geklaard. Maar nu is gelukkig alles weer vernieuwd en kan ik weer aan de slag", zo laat de jonge onderneemster weten terwijl de eerste klanten weer binnendruppelen. Iedereen kreeg bij besteding van vijf euro of meer in de afgelopen dagen een mooie bos tulpen. Inge Meijerink is sinds januari 2016 de trotse eigenaresse van Pandora Bloemen. Een droom werd voor haar werkelijkheid toen ze onverwachts de winkel over kon nemen, Ze is daarmee één van de jongste, zo niet de jongste onderneemster in Ruurlo.

Pandora Bloemen is een bloemenwinkel waar men niet alleen terecht kan voor mooie boeketten, bruidsbloemwerk en rouwarrangementen, maar ook voor cadeaus, decoraties, kaarsen en zijdebloemen. Pandora bloemen heeft een eigen exclusieve bezorgingsdienst in de Achterhoek via Topbloemen en Euroflorist . Ook bezorgt Pandora Bloemen in de wijde omgeving van Ruurlo, waarbij zowel particulieren als bedrijven (bloem)bestellingen op rekening kunnen plaatsen. Pandora Bloemen is dagelijks geopend, op maandag van 12.30 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.


Zwolle wint laatste landelijke straatcompetitie klootschieten

RUURLO/ZWOLLE/TOLDIJK – In de afsluitende en zevende landelijke straatwedstrijd klootschieten heeft KV Zwolle verrassend de eerste plaats voor zich opgeëist. De mannen uit Zwolle (bij Groenlo) konden onbevangen spelen omdat zij veel achterstand hadden op de drie koplopers. Op het parkoers van 't Trefpunt in Toldijk werd met een schot gewonnen van het Twentse Nooit Gedacht dat de tweede plaats bemachtigde. De overige Achterhoekse teams eindigden in de middenmoot. Klein Dochteren uit Lochem werd zesde en 't Broek uit Ruurlo elfde.

Eindrangschikking
De drie podiumplaatsen leken vergeven maar doordat alle drie de topploegen steken lieten vallen werd het een spannende aangelegenheid. Ons Streven uit Tilligte stond eerste bij het ingaan van de laatste ronde en had drie punten voorsprong op Mander en vier punten voorsprong op Beuningen. In een direct duel won Zwolle ruim van Beuningen dat vijfde werd en Mander moest van Ons Streven winnen om nog kans op de titel te hebben. Dit lukte met een vierde plaats maar er moesten voldoende teams punten sprokkelen ten koste van Ons Streven. Uiteindelijk won Mander verrassend de landelijke titel met een punt voorsprong op Ons Streven en twee punten op Beuningen. Zelden was de straatcompetitie zo spannend. Van de Achterhoekse teams werd Zwolle knap vierde, Klein Dochteren werd zesde en 't Broek werd tiende in de eindrangschikking. Bij de vrouwen konden de Achterhoekse teams in de laatste competitie geen potten breken. 't Broek werd in de laatste omgang nog verdienstelijk derde. Het team van Respelhoek uit Geesteren werd achtste. In het totaalklassement werd Beuningen ruim kampioen voor Kluppelshuizen. 't Broek eindigde als vijfde en Respelhoek bezet de zevende plaats.