De paashazen wijzen de weg. Foto: PR.
De paashazen wijzen de weg. Foto: PR. Foto:

Plantenruilbeurs

RUURLO - Op De Witte Hoeve in Ruurlo vindt op zaterdag 14 april om 14.00 uur een plantenruilbeurs plaats. Overtollige planten, stekjes, zaailingen, bollen en zaden kunnen allemaal mee naar de ruilbeurs. Het is fijn als de deelnemers de planten die zij meebrengen, zoveel mogelijk in potten of zakjes doen en voorzien van naam, bloeitijd en kleur. De plantenruilbeurs begint om 14.00 uur op De Witte Hoeve, Haarweg 14 te Ruurlo. Aanmelden hoeft niet. De toegang is gratis, en de koffie/thee (met wat lekkers) ook! Vrijwillige bijdrage welkom.


NK-tickets en medailles voor RGV Ruurlo

RUURLO - Ook dit weekend was het een druk weekend voor RGV Ruurlo. Er waren in totaal 36 sporters op de wedstrijdvloer of op een trampoline bezig hun beste oefeningen te laten zien. In Steenderen stond er een 6e Divisie-wedstrijd op het programma waar de recreanten en jongste selectiemeiden aan deelnamen en in Putten kwamen achttien springers uit het C/D/E-Niveau in actie. In totaal behaalde RGV Ruurlo tijdens deze wedstrijden 27 medailles (waarvan dertien goud, acht zilver en zes bronzen medailles) en vijftien NK-Tickets voor het NK in Ahoy.

De pre-selectie meiden wisten de medailles mee naar huis te nemen. Lola Jiminez Rosco werd 1e in de D1. Net als Ifke Maatkamp in de D2 (8 jarigen). Ook Abby Mijerman wist op dit nivo het podium te halen zij werd 2e. Bij de 7 jarigen in de D2 wist Tess Klein Selle zilver te pakken en Sophie Gotink brons.

In de groep van 7 jarigen nivo X wist Milou Ruiterkamp een mooie 5e plaats te behalen. Rennee Besselink 7e, Jasmijn Tragter en Lotte Berenpas eindigden in het midden van de deelneemsters.
In de groep van 8 jarigen nivo X was Emma Dreierink met een 9e de beste van de het RGV groepje.
Noor Blanksma werd 11e, Caitlyn Geverink 15e en Florien Bongaards 19e.

Inte Smeerdijk was als eerste aan de beurt, in de categorie pupil 1 – D3. Ze turnde nog beter dan haar eerste wedstrijd, deed als enige een overslag op vloer, maar viel net buiten de prijzen. Bij de pupillen 2 – D3 liet Juliët Engelberts zien dat ze wederom goed in vorm was! Dit werd beloond met een bronzen medaille.

In de categorie jeugd 1 – D3 kwamen vandaag alleen Myrthe Kloosters en Demi Meerbeek uit voor de RGV. De afgelopen weken heeft Myrthe hard getraind op nieuwe elementen, dit liet ze zien in haar vloer oefening. Ook haar oefening aan de brug is veel netter geworden. Ze eindigde op de derde plaats. Demi Meerbeek, die alle 'plus' elementen uit haar oefeningen doet, kreeg een gouden plak.
Anna Begieneman, junior supplement H, was in de laatste wedstrijd aan de beurt. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na, turnde Anna een goede wedstrijd. Ze werd dan ook eerste, op ruime afstand van haar tegenstanders.


De Paashaas met het gouden ei

BARCHEM – Enkele tientallen kinderen vertrokken zondagmorgen met hun versierde Palmpasen stokken vanaf de Barchkerk naar de Kaleberg. Ook hun ouders, oma's, opa's, en andere belangstellenden trokken mee in de optocht.

De paashazen wees hen de weg naar de hoek van de Omloop en de Bergweg, want daar was het pad naar de plek waar zij de paaseieren hadden verstopt. Zij hadden zelfs in elke unit twee gouden eieren verstopt. Dit was ter ere van het vijftig jarig jubileum van Vereniging Contact Barchem. Na het welkom door Gea Teunissen, gingen zij achter de hazen aan naar het stuk bos voor hun unit. Toen iedereen er klaar voor was begon het zoeken naar de eieren. Tussen de bladeren en takken, onder stukken hout, overal lagen de eieren. Sommigen klommen zelfs in een boom. Misschien dachten zij wel beter uitzicht te hebben op de eieren. Ook de ouders gaven goed aanwijzingen naar de kinderen. De meisjes en jongens mochten de eieren inleveren bij de begeleiders die de score bij hielden. Wanneer er een gouden ei werd gevonden klonk er een hoera door het bos en kreeg diegene een chocoladehaas. Dat waren in unit 4: Maud Holsbeke en Jur Lusink, in unit 3 Ymre Sleumer en Tygo Spiekker, in unit 2 Sebastiaan Heijnen en Quint Warnshuis en in unit 1: Brynn Zweers en Milan ter Haar. Omdat het zo'n mooi weer was bleven de mensen nog gezellig praten en de kinderen spelen in het bos. Bij het vertrek uit het bos mochten alle kinderen een chocolade ei bij de paashaas uit de mand pakken. Daarna zorgden mensen van de ouderraad en van Vereniging Contact dat de linten en dozen weer opgeruimd werden.