De deelneemsters van DOS. Foto: PR
De deelneemsters van DOS. Foto: PR

Succes voor turnsters van DOS Barchem

BARCHEM - Tijdens de tweede voorrondes in de zesde divisie op zaterdag 24 maart in Steenderen hebben de meisjes van de Barchemse gymnastiekvereniging DOS-selectie geweldig gepresteerd en zes medailles gewonnen.

In de eerste wedstrijd van de dag werd door de meisjes Instap en Pupil 1 geturnd. In beide leeftijdscategorieën deden vier DOS-turnsters mee en werden ereplaatsen behaald: zo werd Sara van Aalderen tweede bij Instap, Lynn Dieks en Ruth Warnshuis werden tweede en derde bij Pupil 1. De andere DOS-turnsters in deze wedstrijdronde waren Jade Zweers, Iris Postma en Lika Dinkelman, die bij Instap op respectievelijk de zevende, achtste en twaalfde plaats eindigden en Ymre Sleumer en Sophie Milius eindigden net naast het podium op respectievelijk de vierde en zesde plaats. In de tweede wedstrijdronde waren Richelle Haitink bij Pupil 2 en Esmee Sleumer en Suzanne Lemmers in de categorie Jeugd 1 aan de beurt. Richelle turnde een geweldige wedstrijd en zag dit beloond met een gouden medaille! Ook Esmee turnde een prima wedstrijd en won haar eerste turnmedaille. Zij kreeg een zilveren medaille omgehangen. Suzanne eindigde ook hoger dan ooit en werd vijfde. In de laatste wedstrijdronde turnde Bo Oplaat in de categorie Pré - instap D3. In het grote deelnemersveld van 28 turnsters in deze categorie eindigde Bo op de derde plaats en ging dus ook met een medaille naar huis. Over twee weken worden de derde voorrondes in de zesde divisie geturnd en wordt bekend wie zich voor de finale van de Regio Gelderland - Oost hebben geplaatst.


Vier wisselbekers

BARCHEM - Op 25 maart hebben de ruiters van de Bergruiters en de Barchruiters (pony's) onderling gestreden. Er werden vier wisselbekers vergeven. De Gert Elferink beker, voor beste dressuurruiter concours Barchem 2017 en onderlinge wedstrijd 2018, werd gewonnen door Timo Nijhof met Haassendocks Ambrosius. De Gerrit Boeijink beker, voor beste springruiter concours Barchem 2017 en onderlinge wedstrijd 2017, werd gewonnen door Bo Benning met Romano.De Rabobank beker was voor Sterre Hofmeijer met Krekkie. Zij was de beste ruiter van deze onderlinge wedstrijd bij de pony`s, met een eerste prijs in dressuur en een eerste prijs bij het springen. Bij de paarden won Demi Dinkelman met Ice Age de Marjan Ruiterkamp beker, zij waren hier de beste combinatie.


Palmpasen op Kerst Zwartschool

RUURLO – De kinderen van groep een en twee van de Kerst Zwartschool hebben vrijdag 23 maart de Palmpasenoptocht gelopen. Vorige week hadden de kinderen zelf de versiering voor de Palmpasenstok gemaakt, de broodhaan maakte het geheel compleet. Onderweg werd er tijdens de tocht luid gezongen en de vele belangstellenden langs de route genoten van de vrolijke stoet kinderen. Bij woonzorgcentrum De Bundeling mochten de kinderen binnen komen en ook daar hebben de leerlingen een aantal liedjes gezongen. Hiervoor werden ze beloond met een lekker koekje. Vervolgens ging de optocht via de weekmarkt op het Kerkplein weer richting de Kerst Zwartschool waar de kinderen de broodhaan zich goed lieten smaken. Mede dankzij de hulp van ouders bij zowel het helpen versieren van Palmpasenstokken en het meelopen met de optocht kan men terugkijken op een geslaagde Palmpasenoptocht.


Een vrolijke stoet. Foto: PR.