In de school werd een expositie gehouden van allerlei kunstwerkjes. Foto: PR
In de school werd een expositie gehouden van allerlei kunstwerkjes. Foto: PR Foto:

Obs Noord weet nu alles van theater

BORCULO - Openbare basisschool Noord heeft het jaarlijkse project afgesloten met een leuke happening op school. Het thema was dit jaar 'Theater'. Er was een tentoonstelling in alle lokalen. Door de ouderraad van school Noord werd een wandeltocht georganiseerd. Ook mochten de leerlingen meedoen met het open podium, wat een groot succes was met de 21 groepjes die zich hadden opgegeven. Theater Raaf, die was ingehuurd door de school, was er ook bij met drie levende standbeelden.

De leerlingen hebben drie weken aan het thema 'Theater' gewerkt. Er werd veel in de klassen gewerkt over de verschillende disciplines die bij dit onderwerp horen. Ook de creatieve, beeldende kant werd zeker meegenomen. Creativiteit staat hoog in het vaandel op school Noord. Er zijn hele mooie poppen gemaakt van onder andere sokken, blikken, pompoenen, stokken en zelfs van gordijnroedehouders. Hiermee kon worden gespeeld in hele grote eigengemaakte poppenkasthuizen van superdozen. De leerlingen werden geïnspireerd door Arida's poppentheater. Een week voor de start van het project kwam Arida een workshop geven, waardoor de leerlingen al een beetje warm liepen voor het project.
Voor alle groepen was er in deze periode een voorstelling. De onderbouwgroepen gingen de voorstelling bezoeken bij het gebouw van de Volharding en de bovenbouwgroepen bij de van Gellicumzaal in Neede. Ook mochten alle kinderen een of twee workshops volgen die bij de voorstelling hoorden. Dit alles werd georganiseerd door Muziek en Kunstwijs en de interne cultuur coördinatoren. De voorstellingen waar de leerlingen naartoe zijn geweest zijn: '10 x Daan = moed' voor de onderbouw, 'De snelste zebra van de wereld' voor de middenbouw en 'Cliffhanger' voor de bovenbouw.
Er was ook nog een aantal voorstellingen/workshops op school, waaronder 'Mina's Muziektheater', 'Timo's toverbos' en 'de Highland Valley'.
Al met al hebben de leerlingen en leerkrachten genoten van alle activiteiten en ook voor de ouders was het een leuke afsluiting.


CDA Berkelland stelt Statenlid Jaap Jonk aan als verkenner

BERKELLAND - Het CDA heeft, als grootste fractie in Berkelland, het voortouw genomen bij de coalitievorming. Op vrijdag 23 maart heeft CDA-fractievoorzitter Gerard Hilhorst tijdens de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt dat zijn partij in deze fase van het proces wil gaan werken met een verkenner. De CDA-fractie is verheugd dat het Gelders Statenlid (CDA) Jaap Jonk bereid is gevonden om de komende week verkennende gesprekken te voeren met alle fracties over de duiding van de uitslag van de verkiezingen van 21 maart. Jaap Jonk beschikt over veel bestuurlijke ervaring, hij was onder meer negen jaar fractievoorzitter in Berkelland. Momenteel maakt hij deel uit van de Provinciale Staten van Gelderland. Deze fase zal rond 11 april afgerond zijn, daarna zal een informateur de coalitievorming verder begeleiden. De zetelverdeling na de verkiezingen is als volgt: CDA 8, GB 5, D66 4, VVD 4, PvdA 2, GL 2, en OBL 2. Het CDA vertrouwt op een goed en zorgvuldig proces en wenst de verkenner veel succes met zijn werkzaamheden.