Riverdance doet een oproep voor leden. Foto: PR
Riverdance doet een oproep voor leden. Foto: PR Foto:

Sam's Kledingactie

BORCULO - De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood in Borculo vindt weer plaats op 6 en 7 april, in Kerkelijk Centrum De Instuif, Muraltplein 33. In Borculo kan gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen ingeleverd worden bij Kerkelijk centrum De Instuif, Muraltplein 33, op 6 april, van 19.00 tot 20.30 uur en op 7 april van 10.00 tot 11.30 uur. Sam's Kledingactie dankt iedereen voor de kledingdonaties en voor de hulp aan het project van Mensen in Nood. De netto-opbrengst van de ingeleverde kleding komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.


Jaarvergadering en
lezing bij HisVeBo

BORCULO - Op woensdag 11 april houdt de Historische Vereniging Borculo weer haar jaarvergadering. De aanvang is om 19.30 uur in café restaurant Peters aan de Steenstraat 7 in Borculo. Dit gedeelte van de avond is alleen toegankelijk voor leden van HisVeBo. Na de vergadering, die tot circa 20.00 uur zal duren, houdt Arend Heideman een lezing over Willem Sluyter en 350 jaar Achterhoek. Daarbij zijn ook niet-leden van HisVeBo van harte welkom.


www.hisvebo.nl


Riverdance zoekt leden

BORCULO – Sinds september vorig jaar is het mogelijk om in Borculo Ierse danslessen te krijgen van professioneel danseres en docente Koosje Schouten. Inmiddels heeft de groep circa acht leerlingen, maar om een showgroep te vormen is de groep op zoek naar nog meer danseressen.

Hoewel danservaring en talent een pre is, kan iedereen bij deze lessen aansluiten. Deze worden op woensdagavond om 19.00 uur gegeven in een danszaal aan het Jonkerspad 1 in Borculo.
Irish dancing is beroemd geworden door de show van Riverdance tijdens de pauzeact van het Eurovisie Songfestival in 1994 en is sindsdien mega-populair. Overal ter wereld ontpopten er Ierse dansscholen en competities. Iers dansen is er in veel vormen, stijlen en uitvoeringen en is daardoor een uitdaging voor iedereen die van dansen houdt.
De lessen worden gegeven door Koosje Schouten. Zij is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en heeft veel ervaring door optredens bij onder meer folkband Rapalje, het internationale dansgezelschap Les Sortiléges en de Ierse dansshow The magic of Ireland.
Meer informatie over Irish Dance Borculo is te vinden op www.irishdanceborculo.nl. Ook kan men een vraag stellen via info@irishdanceborculo.nl.