Onderzoek naar financiële vitaliteit sportverenigingen

BERKELLAND - De gemeente en Sport Federatie Berkelland (SFB) starten binnenkort een onderzoek naar de financiële vitaliteit van sportverenigingen. Sportvereniging die geen lid zijn van de Sport Federatie Berkelland maar wel willen meedoen aan het onderzoek, kunnen zich melden bij de SFB.

Het doel van het onderzoek is in beeld te brengen met welke (financiële) uitdagingen sportverenigingen in Berkelland te maken hebben, wat hun toekomstperspectief is en wat er gezamenlijk aan kan worden gedaan. De gemeente hecht er aan om het onderzoek Berkelland breed uit te zetten om daarmee een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Het verzamelen van de onderzoeksgegevens zal door middel van een digitale vragenlijst in de periode april tot juni worden uitgevoerd door de SFB. Vervolgens wordt de analyse en rapportage gedaan door de gemeente Berkelland.
Verenigingen die mee willen doen aan het onderzoek, kunnen contact opnemen met Moniek Breukers, moniek@sportfederatieberkelland.nl, tel.0545-476727.


Laatste zondagsopening 't Dorpshuis

RUURLO – 't Dorpshuis Ruurlo voldoet in een grote behoefte. Tijdens de gebruikelijke openingstijden op dinsdag- en vrijdagochtend ontvangen de gastvrouwen een groeiend aantal bezoekers voor een kopje koffie, praatje, ontmoeting, spelletje of andere bezigheid.

Ook op zondag zijn er nog veel mensen alleen, misschien juist dan omdat winkels gesloten zijn en andere bezigheden niet mogelijk zijn. Daardoor valt die dag voor een aantal mensen soms zwaar en is men blij als het weekend weer voorbij is. Bestuur en werkgroep van 't Dorpshuis hebben bij wijze van proef in de wintermaanden een extra opening van 't Dorpshuis op de laatste zondag van de maand uitgeprobeerd. Men is dan voor alle leeftijden open van 14.00 tot 16.00 uur. Afwijkende openingstijden dus. Tot nu toe valt het aantal bezoekers op deze zondagen wat tegen. Daarom doet men nu een oproep om op de laatste zondagsopening van deze winterperiode te komen. Er zijn twee gastvrouwen aanwezig, er is koffie en thee, men kan een praatje maken, een spelletje spelen of de krant of een tijdschrift lezen. Alleen de koffie of thee dient betaald te worden, 50 cent per consumptie.De laatste zondagsopening van dit seizoen is op 29 april van 14.00 tot 16.00 uur in 't Dorpshuis, in de bibliotheek, Dorpsstraat 74. Voor deze middag hoeft men zich niet aan te melden. De toegang is gratis. Verdere informatie is te verkrijgen via telefoon 06-13917062 of een e-mail naar dorpshuisruurlo@gmail.com.


www.dorpshuisruurlo.nl


Kennismaking huurders in Ruurlo

RUURLO – Huurdersvereniging Borculo houdt woensdagavond 25 april een kennismakingsavond voor iedereen in Ruurlo die een huis huurt van wooncorporatie ProWonen. Alle huurders zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom bij de Keizerskroon. Huurders die nog geen lid zijn, kunnen zich hier ook aanmelden.

Secretaris Henny Timmermans van Huurdersvereniging Borculo: "De huurders in Ruurlo worden al een paar jaar niet meer vertegenwoordigd en dat is jammer. De Huurdersvereniging Borculo wil deze taak nu op zich nemen, maar dan moeten we natuurlijk wel weten wat er in Ruurlo leeft. Daarom zijn we vorig jaar samen met ProWonen een actie gestart om leden te werven. Dat heeft al een heel aantal nieuwe leden opgeleverd en ook hebben zich al twee leden aangemeld die plaats willen nemen in het bestuur. Nu willen we graag persoonlijk kennis maken met alle leden. En we willen graag aan de mensen die nog geen lid zijn vertellen wat de huurdersvereniging voor bewoners kan betekenen."