Eerste Donderdagavondrit 2018 Motorclub Ruurlo

RUURLO – Inmiddels zijn de dagen langer en is het mooi weer. De hoogste tijd om de eerste Donderdagavondrit van Motorclub Ruurlo te gaan rijden. Deze toertocht is gepland voor donderdag 26 april, heeft een lengte van 107 kilometer en gaat richting Hengelo, Zelhem, Hoog-Keppel, Wehl en kort langs Doetinchem. Hier redelijk bekend terrein, maar toch heeft de organisatie weer een paar leuke nieuwe wegen ontdekt. Zo ook richting Azewijn, Ulft en Dinxperlo. Net niet in Duitsland. Via Aalten, Lichtenvoorde en Vragender slingert de route weer richting het clubgebouw van Motorclub Ruurlo aan de Vosheuvelweg. Inschrijven kan tussen 18.30 en 20.00 uur in het clubgebouw aan de Vosheuvelweg. Na de rit staat de koffie klaar om de route nog eens na te bespreken.


Volop cadeaus in Wereldwinkel

RUURLO - Met Moederdag in aantocht heeft de Wereldwinkel aan de Dorpsstraat in Ruurlo weer veel prachtige artikelen ingekocht. Die natuurlijk ook heel geschikt zijn om aan niet-moeders te schenken. Bovendien zijn ze soms extra leuk geprijsd.

Er is een aanbieding van kleurrijke sjaals uit de hele wereld voor maar 5 en 7,50 euro. Maar er zijn ook verschillende vriendelijk geprijsde bijzondere vaasjes van glas of aardewerk uit Thailand. En vrolijke tasjes met lekkere thee uit Nepal. Daarnaast is ook de overige voorraad aangevuld. Zijden sjaals, natuurstenen beeldjes, raamhangers, grappige dierfiguurtjes, mooie sieraden en ga zo maar door. Wie een cadeautje zoekt of zichzelf wil verwennen vindt ongetwijfeld iets leuks. Begin mei is het weer Fair Trade Week. Nog een reden om binnen te wippen aan de Dorpsstraat 72. De winkel is open dinsdags t/m vrijdags van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur.


Vordense formatie Pooh Now keert terug naar Reurpop

RUURLO - Wat krijg je als je leden van De Bankdirecteuren, Sue The Night, Livin'Room en Kas Bendjen bij elkaar zet? Pooh Now! Zondag 10 juni zet deze Vordense formatie, vóór ABBA Fever en POPGUNNN, een spetterende show neer, bomvol sfeervolle folk-klanken en snerpende rockmuziek. Pooh Now laat zich niet vaak in het wild zien, maar voor Reurpop maken ze graag een uitzondering. Moeiteloos spelen ze hits van toen én nu. Met de klankkleuren van een blazerssectie, viool, accordeon en meerstemmige zang, naast de bekende drums en gitaren, kan iedereen op zijn klompen aanvoelen dat het in de Balzaal, al voor de avond valt, beregezellig wordt!


Open koffie

BORCULO - De wereld van de Tarot is het thema tijdens de 'De Tafel van 10' op Erve Zurel. Dinsdag 1 mei is er weer de open koffieochtend. Men kan een vrijwillige bijdrage doen voor de koffie/thee.

Gast deze ochtend is Alice Bloemendal uit Borculo. Alice: "Ik wil jullie graag meenemen in de wereld van tarot. Tarot is een levensweg waar je je onderbewustzijn omzet in de kaarten, die je vervolgens kunt lezen". Alice' passie voor tarotkaarten heeft al veel mensen geholpen om antwoorden te vinden op hun levensvragen. De koffieochtend is voor alle vrouwen.


Dauwvaren met de Berkelschippers in Borculo

BORCULO - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, kan men 's morgens in alle vroegte met de Berkelzomp 'Jappe' in Borculo een dauwvaart maken met daaraan gekoppeld een vroege ochtendwandeling. De Berkelschippers combineren zo het traditionele dauwtrappen met een dauwvaart.

De vaartocht, door dauwsluiers en ontwakende flora en fauna, op de Berkel gaat tot de stuw bij Landgoed Beekvliet. Daar stapt men van boord voor een wandeling terug naar Borculo. Via mooie en rustig gelegen wandelpaden wordt de prachtige natuur van Landgoed Beekvliet en het Stelkampsveld doorkruisd.

De beschreven wandelroutes variëren van circa 4 tot circa 9 kilometer. Iedereen wandelt in eigen tempo en kan zo in alle rust genieten van een vroege voorjaarsmorgen langs Achterhoekse landgoederen. De wandelroutes gaan door kwetsbare natuur en over boerenerven. Honden kunnen daarom niet toegelaten worden.

Er wordt gevaren bij een opgave van minimaal 10 deelnemers. De afvaart van 'Jappe' is om 06.30 uur vanaf de haven bij de Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 28 in Borculo. De vaartijd is drie kwartier. De kosten voor dit arrangement bedragen 7,50 euro per persoon. Een kop koffie of thee en een broodje aan boord zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden kan bij Toeristische Informatie Borculo: 0545 271 966.


www.stichtingberkelzomp.nl