Het meisjes-B2-team van Gemini werd kampioen. Foto: Henk Brinkerhof
Het meisjes-B2-team van Gemini werd kampioen. Foto: Henk Brinkerhof

Meisjes B2 van Gemini kampioen

BORCULO - Het Meisjes B2 team van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini werd zaterdag na hun laatste wedstrijd gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap in de 3e klasse. Kampioen waren ze al na hun vorige wedstrijd, toen op een veel later tijdstip de naaste concurrent een set had verloren. Ongeslagen bleef het jonge team van trainster Dianne te Walvaart, dat dit seizoen voor het eerst op B-niveau speelde. Vele felicitaties en presentjes kregen de meisjes en van de vereniging natuurlijk ook de heerlijke Gemini kampioenstaart.


Tornax handhaaft zich in promotieklasse

RUURLO – Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Tornax heeft zich gehandhaafd in de promotieklasse. Hoewel er zaterdag met 4-0 verloren werd van Dynamo Neede bleek het resultaat van de afgelopen weken voldoende om in de promotieklasse te blijven. Concurrent Eefde slaagde er niet in om 4-0 te winnen waardoor klassenbehoud veilig gesteld werd.

Tornax begon in Neede zwak aan de wedstrijd. Al snel keek het team tegen een ruime achterstand aan. Zowel passend als aanvallend kwamen de mannen er niet aan te pas. Met 25-16 ging de eerste set verloren. Dit beeld herhaalde zich de daaropvolgende sets. Tornax wilde wel, maar het kwam er niet uit. Ook enkele wissels brachten daar geen verandering in. Terecht werden de navolgende sets verloren: 25-17, 25-14 en 25-17. Ondanks dat kan Tornax terugkijken op een geslaagd seizoen. Na de eerste seizoenshelft, waarin er slechts tien punten behaald werden, zag het er somber uit.2018 daarentegen begon voortvarend. Er werden steeds meer wedstrijden winnend afgesloten (ook tegen teams die bovenin mee draaiden). Dat is mede de verdienste van trainer Bertjan Prins die het team steeds beter aan het draaien kreeg. Tornax kon het tempo veel beter bijbenen en ook kwalitatief zijn er flinke stappen gemaakt. Met de opkomende jeugd en de opgedane ervaring dit seizoen in de promotieklasse, ziet de toekomst er voor Tornax er zonnig uit.


Meiden Kerkemeijer Gemini A1 kampioen

BORCULO - Afgelopen zaterdag speelden de meiden hun laatste competitiewedstrijd in sporthal 't Timpke tegen Favorita A1 uit Dinxperlo. Met de 4-0 overwinning bleven ze ongeslagen in de 1e klas. Een prima prestatie van een terechte kampioen wat ze al na hun vorige wedstrijd waren geworden. Met dit kampioenschap bezorgden zij hun trainster Dian Spijkers een prachtig afscheid. Naast vele felicitaties en cadeautjes kregen de meiden ook de Gemini kampioenstaart waarvan in de kantine bij een drankje heerlijk werd gesmuld.

Het meisjes-A1-team van Kerkemeijer-Gemini. Foto: Henk Brinkerhof