Voorzitter Bart de Rouw van de buurtvereniging overhandigde de medaille aan Jan Klein Kranenbarg. Foto: PR
Voorzitter Bart de Rouw van de buurtvereniging overhandigde de medaille aan Jan Klein Kranenbarg. Foto: PR

Koningsnacht en Koningsdag in Borculo

BORCULO - Dit jaar is er in Borculo niet alleen een Koningsdag, maar ook een Koningsnacht met het Koningsnacht Concert en daarna nog de Koningsnacht Party.

Om 20.30 uur begint het Koningsnacht Concert. Tijdens het concert zal Muziekvereniging Volharding bekende muziekstukken ten gehore brengen, gevolgd door het combo bestaande uit René Ooijman (bas), Stef Woestenenk (gitaar), Niek Sterenborg (toetsen) en Jasper van den Brink (zang). LG Dance en Acrogroep Borchlo zullen de muziek voorzien van dans en acrobatiek. Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden met DJ Lars.
Hierna neemt DJ Lars het over en wordt er tijdens de Koningsnacht Party nog even doorgefeest tot middernacht.

Programma vrijdag 27 april
De kinderen mogen alleen eigen spulletjes verkopen, zoals niet meer gebruikt speelgoed, kindertijdschriften, kinderboeken, puzzels of dingen die ze zelf hebben gemaakt. Het liefst zo veel mogelijk spulletjes die oranje van kleur zijn of een 'oranje gevoel' geven. Vanaf 8.30 uur zullen de deuren van het Muziekcentrum Borculo geopend zijn voor alle marktkoopvrouwen en -mannen. Iedereen kan dan een mooi plekje uitzoeken om alle spulletjes uit te stallen. Vanaf 10.00 uur gaat de kindermarkt officieel van start. Voor elke kleine marktkoopvrouw of marktkoopman is er een zakje snoepgoed. Bovendien zal een jury beoordelen wie de beste drie verkopers of verkoopsters zijn. De prijsuitreiking is om circa 12.35 uur.

13.00 – 14.00 uur: fietstocht met een lengte van circa 22 km. Deelname kost 2,50 euro per persoon, inclusief één consumptiemunt.
13.00 – 18.00 uur: mega stormbaan en stand up paddling
14.00 – 18.00 uur: optreden Le Freak.

Al vanaf 10.00 uur kunnen kinderen springen op een luchtkussen, een ritje maken in de draaimolen, op de foto met een reuzehond, schminken in de schminkhoek (allemaal gratis!) en zijn er gezellige zitjes voor een drankje en een hapje. Ook is er een suikerspin- en snoepkraam en ook touwtjetrek en busgooien ontbreken natuurlijk niet.


Jan Klein Kranenbarg nieuwe koning buurtvereniging Willem Alexander

RUURLO – Buurtvereniging de Willem Alexander nam zondag alvast een voorschot op Koningsdag. Dit jaar bestaat de buurtvereniging dertig jaar. Daarom werd zondag het koningsschieten gehouden. Tot nieuwe koning van 2018 werd Jan Klein Kranenbarg uitgeroepen. Voorzitter Bart de Rouw van de buurtvereniging overhandigde de medaille aan Jan Klein Kranenbarg. Bennie Bats (buurtgenoot) regelde alles veilig rond het koningsschieten.


Rijdersparade voorafgaand aan wegraces Hengelo

HENGELO - Voortaan maakt een officiële rijdersparade onderdeel uit van de wegraces in Hengelo. De Hengelose Auto- en Motorvereniging (Hamove) organiseert deze rijdersparade, waarbij deelnemers aan de races onder politiebegeleiding het dorp in rijden. In het centrum stellen de coureurs hun motoren om 19.00 uur op voor het publiek.

Hamove-voorzitter Fred Versteege: "Bij veel races in het buitenland is een rijdersparade al onderdeel van het evenement. Het is de bedoeling om de rijdersparade in Hengelo steeds op de vrijdag vóór de wegraces te organiseren. Vanwege dodenherdenking is de eerste editie niet op vrijdag 4 mei, maar op donderdag 3 mei."
Bezoekers van de wegraces worden op zondag, na afloop van de races, buiten het dorpscentrum om geleid. De gemeente vroeg Jean Kreunen, betrokken inwoner en motorliefhebber, nog om mee te denken over een andere invulling van die zondag. Jean Kreunen: "We hebben samen met de politie de mogelijkheden bekeken, maar we kunnen de veiligheid niet garanderen. Dat kan dus niet meer, maar gelukkig biedt de Hamove een prachtig alternatief om de verbinding tussen de inwoners en de wegraces te behouden."