Synchroon-zilver voor Tara Buitenhuis

RUURLO - Tara Buitenhuis heeft afgelopen zaterdag samen met haar synchroonpartner Renske, van KDO Apeldoorn, een mooie zilveren medaille op de trampoline behaald bij de eerste plaatsingswedstrijd A/B-Niveau in Alkmaar. Daarnaast sprongen de andere spring(st)ers van RGV Ruurlo ook een prima wedstrijd. In Oss stond één acroteam op de eerste halve finale voor het NK, voor twee van de teamleden was het hun laatste acrowedstrijd dus ze gingen de wedstrijd in met gemixte gevoelens. Uiteindelijk was de concurrentie erg groot en behaalde ze niet één van de vier tickets voor het NK in AHOY.

Trampolinespringen
Pien en Esmée mochten het spits afbijten en sprongen een goede wedstrijd. Esmée werd achtste en Pien tiende (van de 23). In het tweede blok was het de beurt aan Koen. Ook hij sprong een prima wedstrijd en werd zevende. In blok drie was het druk. Tara en Harris sprongen hier individueel en Pien en Esmée synchroon. Helaas sprongen de synchroon dames één keer niet dezelfde sprong en werd de eerste keuze oefening na sprong 1 afgekeurd. De andere twee oefeningen sprongen ze top. Ze werden achtste.
Bij Tara ging het erg goed. Ze heeft twee keer een dubbel achterover gesprongen en werd uiteindelijk twaalfde. Bij Harris ging het (buiten de dubbel achterover in oefening twee) erg goed. Hij werd vijfde. In het vierde blok was het de beurt aan synchroonpaar Tara en Renske (KDO Apeldoorn). Ze behaalden een zilveren medaille.

Acrogym
Voor deze eerste halve finale hadden Julia Wolters, Yoni Wolters en Nine Kok zich weten te plaatsen via het Oost-Nederlands Kampioenschap. Vooraf was al bekend dat het heel erg moeilijk zou worden om bij 31 teams een plek in de top vier te bemachtigen en zo een ticket voor het NK te verdienen. De dames waren dus helemaal niet bezig met de uitslag, maar waren vooral gericht op hun eigen wedstrijd. Voor Julia en Yoni zou het hun laatste wedstrijd worden na zes jaar acrogym. De dames hebben met twee mooie oefeningen (op één klein foutje na) afscheid genomen van hun team en van de sport.


Reünie JO9-1 wint Graafschap Pincvision Tournament

BORCULO - Reünie JO9-1 is vrijdag 20 april winnaar geworden van het jaarlijkse De Graafschap Pincvision Tournament door de finale met 8-3 van Ruurlo JO9 te winnen. De finale werd op de Vijverberg voorafgaand aan de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen Telstar gespeeld. Trainer van de JO-9 is Herman Hennink en hun coach Stan Peters, hij begeleidde de jongens natuurlijk ook tijdens dit toernooi.


Jan Ras wint Vitessevlucht PV Roderlo

RUURLO – De derde Vitessevlucht van Postduivenvereniging Rodelro werd zaterdag gewonnen door Jan Ras. De weersomstandigheden waren zaterdagmorgen voor de vlucht vanuit het Belgische Bierges nogal mistig, maar in de loop van de dag werd het zomers warm met een noordoosten wind. De afstand van Bierges naar Ruurlo bedroeg 197 kilometer. De duiven werden om 12.30 uur gelost. De eerste duif werd door Jan Ras om 15.11 uur geklokt. De uitslag: J. Ras 1-3-9-11-13-15-17-19; Gebr. Meulenveld 2-4-5-6-7-8-10-14-16-18-22; Team Wopereis 12-20-25; H.J. Heinneman 21; J.H.J. Meulenveld 23-24.


Weer overwinning voor Ben Pieper

BORCULO - Op zaterdag 21 april werden de duiven gelost in het Belgische Bierges ter hoogte van Brussel. Vanwege mist in België gingen de vrachtwagens pas open om 12:30 uur en konden de duiven aan hun vlucht beginnen. De wind was Noord-Oost en dat betekent wind tegen. Voor de derde week op rij klokte Ben Pieper de eerste duif in Borculo om 15:16 . Ook de 2e en 3e duif in de vereniging waren van Pieper. Uitslag: 1, 2, 3, 6, 8, 11, 12,13. Ben Pieper, 4. Joop Barink, 5, 7, 9. Willy Rosendahl, 10, 14. Comb Tjoonk, 15. Roel Stevens.


Paardensport

GEESTEREN - Afgelopen weekend behaalde Rita Ligtenbarg met Frinando een tweede plaats in de klasse B SGW in Markelo. Chantal Thuinte startte in Vragender in de klasse M2 dressuur met Zanidin. De combinatie werd vierde. Beide komen uit voor de Hamelandse Ruiters.


Uitslagen Ruurlose Bridge Club

RUURLO – Woensdag 18 april is de vierde zitting gespeeld van de zesde competitieronde van de Ruurlose Bridge Club. De uitslagen waren als volgt. A-lijn: gedeeld 1. Ria Wiegerinck en Martin Wiegerinck, Peter Hendriks en Johan Eek, 57,92 procent; 3. H & M – 55,42. B-lijn: 1. Carla Quarles van Ufford en Petra Smith 65,63; 2. Leny en Jan van Dijk 53,75; gedeeld 3. Truus van Helvoort en Marietje Hissink, Ada Pardijs en Jaap Mulder 53,13. C-lijn: 1. Dien Flierman en Dika Roekevisch 59,58; 2. Hennie Holtslag en Gerrit Stigter 56,25; 3. Ine Homburg en Loek Terwee 55,00.