Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop
Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop Foto:

Achterhoekse sfeer in de Greyhound Saloon op Reurpop

RUURLO - Met het Hardkar trio en Ripley als sfeermakers voor Johnny Cash arriveert – in de persoon van Rocco Ostermann – kan het zaterdag 9 juni niet anders dan een heel bijzondere avond worden in de Greyhound Saloon. Handkar trio brengt 'Seks met die kale' weer tot leven. Op de zaterdagavond zal het Handkar trio de nummers van het Hanska duo weer tot leven brengen. Het legendarische Hanska duo (dat 50 jaar geleden het levenslicht zag) is inmiddels gestopt. Hun oergezellige dialectnummers zijn echter nog altijd geliefd in de regio. Klassiekers als 'Schat woar blief i-j', 'Seks met die kale' en 'Medicijnen' mogen volgens vele Achterhoekers niet ontbreken in menig olderwets bruin café. En precies zo denken de muzikanten van Handkar trio er over. Let op: meezingen verplicht!


Drie Barchemers ontvangen Koninklijke onderscheiding

Gerrie te Walvaart en Herman en Jo Nijenhuis

Door Jan Hendriksen

BARCHEM – Zeven inwoners van de gemeente Lochem ontvingen donderdag 26 april in het gemeentehuis in Lochem een Koninklijke onderscheiding tijdens de zogenaamde 'Lintjesregen'. Drie daarvan kwamen uit Barchem: Gerry te Walvaart (63) en Herman Nijenhuis (77) en Jo Nijenhuis-Dinkelman (77).

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem reikte de onderscheidingen uit. Zes inwoners werden benoemd tot 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau' en voor één inwoner lag een onderscheiding klaar als 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'. Gerrie te Walvaart-Krabbenborg uit Barchem ontving de Koninklijke onderscheiding onder andere voor haar vrijwillige inzet voor basisschool De Barchschole, de Barchberichten, de Zonnebloem Barchem en de Vereniging Contact Barchem. Herman Nijenhuis en Jo Nijenhuis-Dinkelman voor onder meer hun inzet voor De Wingerd in Barchem en De Hoge Weide in Lochem. Daarnaast voor Herman Nijenhuis voor zijn inzet voor gymnastiekvereniging DOS, de Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Lochem en Omstreken en de Vereniging Bello 56. Jo Nijenhuis werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau naast haar inzet voor De Wingerd en De Hoge Weide voor haar inzet voor de Seniorensoos Barchem, Stichting Woonplus Barchem en Stichting Barchkerk in het Midden (BiM).


Op de website van Achterhoek Nieuws Berkelland vindt u de uitgebreide beschrijving van de verdiensten van de Barchemse gedecoreerden

Achter v.l.n.r.: De Barchemers Jo en Herman Nijenhuis en Gerry te Walvaart. Foto: Gemeente Lochem.